Politică

DEPUTAŢII PSRM ŞI ACUM EVALUEAZĂ DIFERIT STAREA LUCRURILOR ÎN COALIȚIA DE GUVERNARE

16 septembrie, 2019

Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și blocului ACUM evaluează diferit starea lucrurilor în coaliția de guvernare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unor dezbateri la acest subiect, deputatul socialist Vasile Bolea a spus că „relațiile de astăzi între formaţiunile coaliției de guvernare sunt normale și funcționale”.

„Înțelegem bine că ne-am unit cu un singur scop: să schimbăm situația din țară, să realizăm dezoligarhizarea sistemului de stat și să readucem republica pe calea dezvoltării normale. Acordul, semnat la 8 iunie, este îndeplinit în proporţie de 95% și nimeni nu poate acuza partidele din majoritate că nu s-au ţinut de cuvânt. Dar acum apare întrebarea: ce urmează? În ţară s-au adunat multe probleme care nu pot fi soluționate în câteva luni”, a spus el.

Deputatul PAS, Dan Perciun, a menționat că „din momentul constituirii majorității era absolut clar că relațiile dintre componentele sale nu vor fi ușoare”, iar „gama largă de divergenţe între formațiuni ar duce oricum la diferențe de opinie”.

„Dar am avut întotdeauna o platformă pentru dialog și discuții și am reușit să ajungem la un compromis în multe probleme complexe. Relațiile de astăzi (cu socialiștii – „I.”) nu sunt simple, însă oferă posibilitatea de a elimina neînțelegerile”, a spus el.

Potrivit deputatului, unul dintre motivele divergenţelor sunt „numirile în diferite funcţii de stat”, iar în ceea ce privește concursurile organizate, Perciun a spus că, „în unele momente, el ar fi acționat altfel”, însă „PAS şi-a învățat lecția pentru a evita acest lucru pe viitor”.

Deputatul fracțiunii Platforma DA, Dinu Plîngău, a menționat că relațiile dintre blocul ACUM și socialiști „variază în funcție de subiectul discuției”.

„În unele direcţii, acestea sunt mai rigide, în altele – mai productive. Dar această situație corespunde pe deplin democrației”, a menţionat el, precizând că între cele două partide ale blocului ACUM niciodată nu au fost divergenţe, deoarece între ele există o „alianță de fier”.

Potrivit lui, pe parcursul existenței majorității cu socialiștii, „s-a păstrat un dialog de lucru” în baza „angajamentelor asumate și a acordului semnat”, cu scopul de a „elimina manifestările sistemului anterior în țară și de a crea un nou mecanism pentru funcționarea instituțiilor statului”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.16 10:23 Galina
    Speranta noastra este dna Sandu.
  2. 2019.09.16 10:29 David
    Ion Ceban trebue sa chistiga primaria Chisinau si atunci socialistii po prelua puterea totala in Moldova anume asa cum vre dl Putin.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.