Politică

PARTIDUL DEMOCRAT INTENŢIONEAZĂ SĂ-L ÎNAINTEZE PE VLADIMIR CEBOTARI DREPT CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PRIMAR AL CHIŞINĂULUI

16 septembrie, 2019

Partidul Democrat intenţionează să-l înainteze pe Vladimir Cebotari drept candidat la funcţia de primar al Chişinăului. Potrivit agenţiei INFOTAG, propunerea a venit din partea organizaţiei municipale a PDM.

Presa a comunicat deja că anterior se discuta despre înaintarea drept candidat la primăria Chişinăului a noului lider de partid, fostul premier Pavel Filip, care a fost președinte al organizației municipale PDM mai mulți ani. Însă el a refuzat să participe la viitoarele alegeri, după care a fost luată decizia de a-l înainta pe fostul vicepreședinte al PDM, Vladimir Cebotari.

Între timp, presa scrie că majoritatea parlamentară intenționează, la cererea procurorului general, să-i ridice imunitatea parlamentară a lui Vladimir Cebotari pentru a-l trage la răspundere penală.

Cebotari a declarat pentru portalul newsmaker.md că știe despre pregătirea arestului, dar nu va fugi din Moldova.

„În spatele acestor acțiuni se află ministrul de Interne, vicepremierul Andrei Năstase. Eu ştiu mai mult decât crede el. Acest lucru vine personal de la Năstase și de la cei care îi solicită aceasta”, a spus Cebotari.

El a spus că nu știe, dar presupune din ce motiv procuratura se pregătește să inițieze o cauză penală împotriva sa.

„Să spună mai întâi Năstase, iar apoi vom discuta cu el la subiect. Nu am luat mită, nu am fost implicat în scheme. Spre deosebire de el, nu am încălcat legea. De aceea, nu mă tem de arest. Va veni vremea și voi putea să demonstrez dreptatea mea. Iar Andrei Năstase va trebui să răspundă pentru acțiunile sale. El va găsi o victimă și va arăta că, iată, l-au prins pe un apropiat al lui Plahotniuc. Dar ei voi ieși de acolo mai devreme sau mai târziu. Nu am de gând să fug de nimeni”, a spus Cebotari.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.