Politică

OCTAVIAN ȚÎCU VA CANDIDA INDEPENDENT LA FUNCȚIA DE PRIMAR AL ORAȘULUI CHIȘINĂU, DAR RĂMÂNE ÎN COMPONENȚA BLOCULUI ACUM

19 septembrie, 2019

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat că va părăsi fracțiunea Platformei DA, dar va rămâne deputat independent al blocului ACUM. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta politicianul a declarat, miercuri, în cadrul unui briefing de presă. De semenea, el a spus că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău în alegerile locale din octombrie 2019.

Deputatul a menționat că lipsa de coeziune și politizarea au compromis valorile blocului ACUM. În special, el s-a referit la acordul semnat cu Partidul Socialiștilor.

„Am fost alături de blocul ACUM de la începuturi. Sunt membru al mișcării de rezistență națională al ACUM, care s-a creat în condițiile invalidării votului pentru Chișinău. Am fost alături de protestatari din 2016, l-am susținut personal de Andrei Năstase în această campanie electorală pentru Primăria Chișinău. Mișcarea de rezistență ACUM a avut un spirit și am crezut că-l vom putem transfera și spre blocul ACUM, dar nu am reușit. Blocul ACUM a fost o construcție politică neordinară. M-am expus critic cu privire la numirile din bloc, la înțelegerile cu PSRM, cel care a fost împotrivă acestei alianței, dar am susținut în totalitate guvernului Maiei Sandu. Consider că am epuizat toate capacitățile de a schimba lucrurile”, a declarat Octavian Țîcu.

El susține că a sugerat să se facă o fuziune dintre cele două componente ale blocului ACUM, dar dezacordurile interne, care au devenit evidente pe parcursul campaniei pentru alegerile locale, demonstrează absența vreunei cooperări.

De asemenea, deputatul s-a aratat nemulțumit de alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președintea Curții Constituționale (CC).

„Am dori să-mi tai mâna pentru faptul că am votat pentru candidatura lui Vladimir Țurcan. Președinte al CC trebuie să fie o persoană neafiliată politic”, a menționat el.

Deputatul a calificat semnarea noului acord cu PSRM drept „o greșeală politică a blocului ACUM”.

„Acordul temporar semnat la 8 iunie nu a fost îndeplinit în totolitate și nu trebuia să fie prelungit printr-un alt acord, întrucât putea fi doar prelungit. PSRM, PAS și PPDA au procedat la un circ ieftin după reținerea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, încercând să cumpere electoratul. Nu așa am văzut această schimbare”, a spus el.

Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea PDA și rămâne deputat independent al blocului ACUM.

„Nu aparțin nici unui partid și sunt neafiliat politic. Asta înseamnă că voi rămâne în componența blocului ACUM în calitate de deputat independent”, a menționat el.

Deputatul a mai adăugat că blocul ACUM „are nevoie urgentă de o revitalizare în ajunul dezastrului care îl așteaptă la alegerile locale”.

„În iminența acaparării orașului Chișinău de către PSRM, la fel ca și multe alte instituții, eu ca bărbat și ca cetățean al acestei țări nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la PCRM în servilismul lui Voronin și acum la Dodon, să câștige prin servilism Primăria or. Chișinău”, a spus Octavian Țîcu.

El a promis că candida la alegeri din Chișinău și a făcut apel către toate partidele de dreapta pro-europene „să se coalizeze și să ofere șansa ca împreună să putem garanta cetățenilor Chișinăului în apărarea acestei ultimi redute a democrației și libertății noastre”.

Octavian Țîcu s-a adresat către „colegul și prietenul” său Andrei Năstase, care intenționează să candideze la funcția de primar al capitalei din partea blocului ACUM.

„Andrei, te-am susținut și anul trecut și acum cred că faci un lucru remarcabil la MAI. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi cu demnitate și curaj și să continui acest lucru în cadrul MAI, să oferi împreună cu partidul șansa să putem câștiga această bătălie împotriva PSRM”, i-a recomandat Octavian Țîcu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.19 11:34 Ilies
    Bravo, asa si trebue!
  2. 2019.09.19 11:37 Pavel
    El cumva nu face asta inpotriva dl Nastase?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.