Politică

FOSTUL PROCUROR AL CHIŞINĂULUI, IVAN DIACOV, A DEPUS ACTELE PENTRU A FI ÎNREGISTRAT DREPT CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PRIMAR DIN PARTEA „PARTIDULUI NOSTRU”

19 septembrie, 2019

Fostul procuror al Chişinăului, Ivan Diacov, a depus joi actele la CEC pentru a fi înregistrat drept candidat la funcţia de primar al capitalei din partea „Partidului Nostru” (PN).

Potrivit agenţiei INFOTAG, președintele PN, Renato Usatîi (care candidează la funcția de primar al oraşului Bălți), a menţionat că pentru înregistrare a fost depusă și o listă de 56 de candidați pentru funcția de consilier în Primăria Chișinău.

„Sloganul campaniei noastre este „Salvăm împreună Chișinăul!”. Consider că PN are o echipă bună, condusă de o persoană demnă de fotoliul de primar. El este capabil să se apuce imediat de lucru în capitală ca administrator. Chișinăul mulți ani a fost unul dintre cele mai distruse orașe din Moldova. În ultimii 15 ani, el a devenit o arenă de luptă nu pentru interesele locuitorilor săi, ci o arenă de luptă a diferite idei geopolitice. Prin exemplul Chișinăului vedem că oraşul a avut doar de pierdut din aceasta”, a spus Usatîi.

Politicianul consideră că Chișinăul trebuie să devină un „oraș al pietonilor”.

„Nu te poţi simți în siguranță acum nici măcar pe trotuar. Iar la Moscova, de exemplu, prin eforturile primarului Serghei Sobianin, în centrul orașului au apărut zone pietonale. Cetățenii și oaspeții capitalei se bucură de frumusețile capitalei Rusiei, fără să le fie frică pentru viața lor. Și Chișinăul trebuie să urmeze acest exemplu”, a spus Usatîi.

Diacov a subliniat că nu este membru al PN.

„Sunt membru al partidului chișinăuienilor și intenționez ca, în calitate de primar, să mă dedic apărării intereselor lor. Din păcate, în oraș avem mafii peste tot, de la domeniul transportului până la cel al construcțiilor şi în instituțiile sociale. Trebuie să punem capăt tuturor acestor lucruri și să începem să ne construim o viață normală”, a spus el şi i-a propus lui Usatîi să facă „o întrecere între Chișinău și Bălți pentru a vedea care primărie va fi cea mai deschisă intereselor cetățenilor”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.