Politică

PARLAMENTUL L-A LIPSIT DE IMUNITATE PE DEPUTATUL DEMOCRAT VLADIMIR CEBOTARI

19 septembrie, 2019

Parlamentul l-a lipsit de imunitate pe deputatul democrat Vladimir Cebotari. Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată joi, în şedinţa Parlamentului, cu majoritatea de voturi, la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu. Hotărârea a fost susţinută de 53 de deputaţi din partea Partidului Socialiştilor şi blocului ACUM.

Dumitru Robu a declarat de la tribuna Legislativului că, în cadrul unei urmăriri penale au fost administrate probe concludente ce indică asupra bănuielii că Cebotari, în anul 2013, folosind situaţia de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat, a contribuit direct la preluarea controlului asupra aeroportului.

„Vladimir Cebotari a contribuit la inițierea unui proiect de parteneriat public-privat pentru concesionarea aeroportului și transferul activelor sale către un agent economic, care a fost creat și afiliat unui anumit grup criminal organizat. Totodată, concesiunea Aeroportului Chișinău este direct legată de furtul banilor de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială”, a subliniat procurorul general interimar.

De asemenea, el a cerut ridicarea imunităţii de deputat a membrului fracțiunii Partidului Şor, Petru Jardan, însă acest subiect a fost amânat pentru următoarea ședință. Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunităţi, Sergiu Litvinenco, a explicat că comisia dorește să ofere deputatului posibilitatea de a vorbi la ședința comisiei.

Vladimir Cebotari a calificat hotărârea Parlamentului drept o „răfuială politică” din partea noii guvernări.

„Organele de anchetă nu sunt independente. Procuratura a luat această decizie la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase. Această decizie este o comandă politică a noii guvernări”, a spus Cebotari.

Potrivit lui, decizia urmăreşte şi scopul de a împiedica participarea sa în calitate de candidat la funcția de primar al Chișinăului la alegerile din 20 octombrie. Joi dimineață, el a depus la Consiliului electoral de circumscripţie Chișinău actele pentru înregistrarea candidaturii sale.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.19 18:37 Larisa
    Putera sa face asa ceva SPECIAL...
  2. 2019.09.19 18:40 Vlad
    Inpotriva, asta sa ajuta dl Cebotari la alegerile pe 20 Octombrie, poate el e undeva 7-9%.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.