Politică

PROCURATURA ANTICORUPŢIE L-A CITAT PE VLAD PLAHOTNIUC LA AUDIERI PRIN REŢELELE SOCIALE

08 octombrie, 2019

Fostul preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este suspectat de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat, marţi, serviciul de presă al Procuraturii Anticorupţie.

În comunicat se menţionează că procurorul Alexandru Cernei l-a citat pe Vlad Plahotniuc ca să depună mărturii în legătură cu examinarea cauzei penale în privința acestuia, care a fost pornită de procurorii anticorupție pe 23 septembrie 2019. Plahotniuc, însoţit de avocat, este așteptat la Procuratură pe 9 octombrie, la ora 10:00,

„În caz de neprezentare fără indicarea motivelor întemeiate, persoana citată poate fi amendată sau adusă silit la audieri”, se menţionează în citaţie, pe care serviciul de presă al Procuraturii Anticorupţie a publicat-o pe reţelele sociale.

Potrivit comunicatului, instituția recurge la această notificare publică având în vedere că deocamdată „nu există o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”. În acelaşi timp, în comunicat nu se menţionează despre care anume cauză penală este vorba şi nici despre suma spălării banilor. Anterior, presa scris că Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului.

Avocatul Oleg Efrim, a cărui Casă de avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” îl reprezintă pe Plahotniuc, a comunicat că avocații au primit informația de la Procuratura Anticorupție și se vor prezenta pentru clarificări.

„Am fost citați. Am primit informația și ne vom prezenta la termenul stabilit”, a spus Efrim, subliniind că avocaţii acţionează conform mandatului lor.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova în seara zilei de 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunţat că se retrage în opoziție. După aceea, el a demisionat din funcţia de președinte al Partidului Democrat, iar la sfârșitul lunii iulie și-a depus şi mandatul de deputat. Ultimul mesaj pe care l-a scris pe rețelele de socializare a fost pe 27 august, de Ziua Independenței Moldovei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.08 13:27 Ana
    Nu da asta nimic!
  2. 2019.10.08 13:32 Snejana
    Evident ca dl Plahotniuc nu sa vina in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.