Politică

ANDREI NĂSTASE ŞI-A SUSPENDAT ACTIVITATEA DE PRIMAR AL CHIŞINĂULUI, IAR INTERIMATUL FUNCŢIEI VA FI ASIGURAT ÎN CONTINUARE DE ADRIAN TALMACI

10 octombrie, 2019

Andrei Năstase a anunţat că şi-a suspendat activitatea de primar al Chişinăului, după ce Curtea de Apel i-a validat mandatul în toiul campaniei electorale pentru alegerile locale. Potrivit agenţiei INFOTAG, interimatul funcţiei de edil al capitalei va fi asigurat în continuare de secretarul Consiliului Municipal, Adrian Talmaci.

Năstase a venit joi la primărie, unde a ţinut un discurs şi a îndemnat funcţionarii „să muncească în baza legii şi să nu se teamă de nimic”. De asemenea, el a făcut un apel către alegători „să nu rămână acasă în ziua alegerilor şi să iasă masiv la vot”. La finele discursului, el le-a înmânat flori femeilor care activează la primăria Chişinău.

Candidatul a menţionat că „şi-a suspendat activitatea de edil încă de miercuri”.

„Decizia Curţii de Apel a apărut seara (marţi – „I.”). Am aşteptat partea motivațională, dar când am văzut că totul întârzie, am depus cererea la primărie, să fac totul conform legii. Pentru că, în caz contrar, oponenţii electorali ar începe să pună întrebări”, a spus Năstase.

Potrivit lui, el a venit la primărie doar pentru a îndemna funcţionarii „să lucreze pentru binele cetățenilor și să respecte legea”. El a menționat că, „cu ajutorul lui Dumnezeu, speră revină în curând în administrația orașului”.

Năstase a făcut mai multe apeluri către oameni de a ieşi la vot pe 20 octombrie. El i-a îndemnat pe toţi funcționarii, inclusiv pe Președinte, să facă astfel de apeluri, pentru a spori prezența la urne. El a amintit că turul doi este posibil numai pentru alegerea primarului, dar Consiliul Municipal va fi ales pe 20 octombrie. În același timp, Năstase a subliniat că nu spune pentru cine anume să voteze lumea, căci fiecare „trebuie să voteze așa cum îi spune conștiința”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.