Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON SUSŢINE CĂ, DACĂ VA CONSIDERA CĂ TREBUIE OPERATE SCHIMBĂRI ÎN COMPONENŢA GUVERNULUI, ACESTE VOR AVEA LOC

11 octombrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon a declarat că, dacă va considera că trebuie operate schimbări în componenţa Guvernului, aceste vor avea loc. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu publicat joi de portalul tribuna.md.

Solicitat să vină cu o reacţie la declaraţiile prim-ministrului Maia Sandu, care a respins afirmaţiile Preşedintelui referitoare la posibilele remanieri de cadre la Guvern, Dodon a subliniat că „este gata şi în continuare să susţină această majoritate parlamentară şi acest guvern”.

„Se impun însă câteva clarificări generale, care să îi readucă la realitate pe cei care trăiesc încă în euforie şi nu reușesc să facă suficient de convingător diferenţa dintre a fi în opoziţie şi a fi la guvernare. Chem la calm, conlucrare și la recunoașterea greșelilor când ele sunt evidente. Președintele este hotărât să susțină în continuare această majoritate parlamentară și acest guvern, implicându-se totodată activ pentru a aduce pe agenda parlamentului și guvernului subiectele ce țin de necesitățile oamenilor”, a declarat Dodon.

În acelaşi timp, el a subliniat că „Preşedintele are legitimitatea necesară” şi nu intenţionează să stea deoparte şi să nu-şi exprime poziţia pe marginea problemelor actuale ce îngrijorează societatea.

Preşedintele a amintit că el şi Partidul Socialiştilor, care deţine 35 de mandate în parlament, au acceptat în iunie să o aprobe pe Maia Sandu în funcţia de prim-ministru şi să-i dea blocului ACUM, care deţine 26 de mandate în legislativ, practic toate funcţiile în guvern.

El a atras atenţia la faptul că, în ultimul timp au devenit tot mai dese atacurile partenerilor din coaliţia de guvernare în adresa Preşedintelui. În opinia sa, înmulțirea acestor atacuri are o legătură directă cu intenția unora de a destrăma actuala coaliție.

„Dacă unii au obosit, nu reușesc să se isprăvească în funcții aşa cum trebuie şi caută justificări, dacă le-a fost mai comod în opoziţie, să o spună clar şi să vedem ce e de făcut mai departe”, a spus el.

„De aceea, cred că declarațiile tari nu își au rostul, cu atât mai puţin atacurile la persoană, ci este nevoie de mai multă modestie şi mai multă preocupare pentru nevoile oamenilor, nu pentru generarea de conflicte politice. Însă nici nu văd sensul sa menținem in funcție persoane care nu aduc rezultate și eficientă actualului guvern, de aceea dacă Președintele și PSRM vor considera ca trebuie operate schimbări in componenta Guvernului aceste vor avea loc”, a declarat Dodon.

În ajun, premierul Maia Sandu a respins afirmaţiile Președintelui cu privire la posibile schimbări de cadre în componenţa guvernului. Ea a declarat că „Igor Dodon își poate exprima opinia la fel ca şi fiecare cetățean al Moldovei, însă deciziile în privinţa componenței cabinetului le ia premierul”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.