Politică

RAPORTUL COMISIEI PARLAMENTARE PRIVIND FURTUL MILIARDULUI ESTE GATA

11 octombrie, 2019

Raportul comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare este gata şi urmează a fi prezentat Parlamentului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat vineri, pe reţelele sociale, preşedintele comisiei, Alexandru Slusari.

El a menţionat că pe parcursul activităţii comisiei „a auzit în culoare și în mass-media sugestiile să nu fim așa de duri, să nu venim cu aprecieri categorice și să nu ne atribuim rolul procurorilor”.

„Eu am altă abordare. Niciodată nu m-am gândit să rămân mult timp în politică. Sunt deprins să spun lucrurilor pe nume, dacă am probe concludente. Comisia nu are cum să înlocuiască justiția. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne dăm cu părerea după ce am analizat cap-coadă acest dezmăț etapizat cu frauda bancară, organizat cu concursul plenar al clasei politice”, a remarcat vicespeakerul.

El susţine că „nu are nevoie de marjă de manevre în raport, de exemplu, cu Drăguțanu, Candu sau Leancă, care, din pozițiile lor de rang înalt, au contribuit semnificativ la furatul țării și împovărării cetățenilor cu rambursarea banilor furați în suma dublă, nevorbind de personaje cum ar fi Plahotniuc, Șor, Filat și Platon”.

„Mă bucur foarte mult că am avut un consens în comisie și că există poziția comună a majorității parlamentare pe acest subiect”, a conchis Slusari.

După cum a informat anterior INFOTAG, Slusari as-a adresat procuraturii referitor la iniţierea unei cauze penale în privinţa lui Lencă, Candu și a altor câțiva funcţionari de rang înalt. Pe 20 septembrie, Slusari a anunțat în Parlament numele beneficiarilor finali ai furtului miliardului, care apar în al doilea raport Kroll. Printre aceștia se numără fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, deputatul Ilan Șor, fostul premier Vladimir Filat, deputații Marina Tauber, Reghina Apostolova și alte nume cunoscute.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.13 14:08 Galina
    Dl Slusari a pus munca lui enorme.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.