Politică

REPREZENTANŢII MOLDOVEI ŞI CONSILIULUI EUROPEI AU DISCUTAT DETALIAT PLANUL DE ACŢIUNI COMUNE PENTRU ANUL VIITOR

15 octombrie, 2019

Acţiunile și prioritățile ce urmează a fi incluse în actualul Plan de acțiuni Republica Moldova – Consiliul Europei (CoE) pentru perioada 2019-2020 au fost discutate în cadrul unei ședințe extinse la Chişinău, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al MAEIE, la discuţii au participat ministrul Nicu Popescu, directorul în cadrul Oficiului Directoratului General de Programe al CoE, Verena Taylor, șeful Oficiului CoE la Chișinău, William Massolin, vicespeakerul Mihai Popşoi, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Justiției, MAI, CNA.

Reuniunile de acest gen sunt deja tradiționale și au menirea de a evalua implementarea acțiunilor prevăzute de cadrul de cooperare CoE-RM în contextul planurilor comune de acțiuni. Acestea presupun: susţinerea implementării reformelor în domeniile prioritare, combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacităţii sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, măsurile de încredere între ambele maluri ale Nistrului, protecția copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual, educație pentru democrație.

Popescu a menţionat impactul și rezultatele implementării proiectelor de asistență în domenii precum consolidarea democrației și statului de drept, respectarea drepturilor omului, subliniind totodată și necesitatea mobilizării resurselor interne și externe în vederea avansării proceselor de reforme din țară, vizibile pentru cetățeni.

Planul de acțiuni Republica Moldova - Consiliul Europei pentru perioada 2019-2020 a fost adoptat la 1 februarie 2017 și lansat la 30 mai 2017, la Chișinău. Proiectele Planului de acțiuni se estimează la circa 18 mil. de euro.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.