Politică

​RENATO USATÎI A ÎNDEMNAT POLITICIENII SĂ NU MAI LUPTE PENTRU „PROCURORUL GENERAL DE BUZUNAR”

11 noiembrie, 2019

Preşedintele „Partidului Nostru” (PN), primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, a îndemnat liderii formaţiunilor politice din Moldova să nu mai lupte pentru „procurorul general de buzunar”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a declarat în ajun, într-un mesaj către susţinătorii săi, că în toată această poveste urâtă cu concursul pentru funcţia de procuror general și moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu, „fiecare parte din coaliția de guvernare (blocul ACUM și PSRM) vrea să profite de situaţie”.

„Dintre cei patru candidați selectați, pe Alexandru Stoianoglo (despre care nu am auzit nimic rău), Igor Dodon îl „colorează” în culorile PSRM. Maia Sandu este în isterie. Ea înaintează ilegal un candidat propriu la funcţia de procuror general, creând un scandal în toată Moldova. Iar sloganul ei este „un procuror general pentru binele țării”. Țara are nevoie de un procuror cu adevărat independent pentru toți cetățenii, dar nu de dragul unei sau altei persoane politice”, a remarcat Usatîi.

În opinia sa, PSRM și o parte din deputații PDM pregătesc „scenariul pentru apariția unui nou Plahotniuc”.

„Conform informațiilor mele, un grup de deputați democrați (10-12 persoane), în frunte cu Eugen Nichiforciuc, sunt gata să devină transfugi, așa-numiții „independenți”. Democrații care au rămas cu Pavel Filip au șansa unică de a vota demisia Maiei Sandu, dar, în același timp, să nu voteze guvernul minoritar al PSRM și PDM, pe care vor încerca să-l formeze. Dacă astfel de încercări se realizează, atunci PN va ieși pe străzile orașelor și satelor, la fel ca şi blocul ACUM și întreaga societate civilă conștientă. În acest caz, într-o singură zi va fi demontat noul regim de „Plahotniuc colectiv” în persoana PSRM și a unei părţi din transfugii democraţi”, a spus Usatîi.

El a făcut apel la toți politicienii să dea dovadă de bun simț.

„Cetățenii Moldovei nu au nevoie de haosul în care este trasă ţara după șase luni de așteptări. Populația are nevoie de fapte concrete. Din partea Guvernului ei aşteaptă creșterea pensiilor și a salariilor, iar din partea noilor autorităţi locale – drumuri și alte lucruri. PN, care a câștigat alegerile la Bălți și în alte opt orașe, va avansa activ anume pe această cale: munca în teritoriu, nu război. Nu vom merge la nicio alianță, ci categoric împotriva haosului”, a promis politicianul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.