Politică

PREMIERUL MAIA SANDU EXCLUDE CREAREA UNEI NOI COALIŢII CU PSRM, DACĂ GUVERNUL ESTE DEMIS

12 noiembrie, 2019

Premierul Maia Sandu exclude crearea unei noi coaliţii cu Partidul Socialiştilor (PSRM), în cazul în care Guvernul va fi demis. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a declarat luni seara la o emisiune la televiziunea publică Moldova 1.

„Nu se poate vorbi de nicio altă coaliție a blocului ACUM cu Partidul Socialiștilor, dacă Guvernul este demis. Dacă ei vor ca lucrurile să revină la situația ce era până în iunie curent, atunci noi nu vom participa la asta. Evident, Președintele Igor Dodon nu vrea să distrugă schemele de corupție ale fostului regim. El vrea să preia aceste scheme pentru a deveni un nou Plahotniuc. Iar lui Dodon nu îi convine o justiție independentă, un procuror independent, el nu vrea să permită acest lucru. Dacă Guvernul va fi demis, vom trece în opoziție și vom lupta în același mod în care am luptat cu regimul Plahotniuc”, a spus Sandu.

Ea a respins presupunerile precum că o parte din blocul ACUM ar putea face parte din noua coaliție pentru a forma un nou guvern împreună cu socialiștii, în cazul în care Cabinetul Sandu va fi demis.

„Partidul Socialiştilor și Președintele Igor Dodon au decis să demită Guvernul în baza unor scopuri meschine. Ei văd că Guvernul a început să lucreze eficient și că obține rezultate bune. Acest lucru nu convine socialiștilor, deoarece ratingul PSRM scade în acest context. La rândul său, Igor Dodon se teme de un oponent puternic la alegerile prezidențiale de anul viitor (în persoana Maiei Sandu – „I.”). Prin urmare, ei au decis să jertfească Guvernul pentru a nu admite îmbunătățirea traiului în țară ”, a spus Sandu.

Potrivit ei, anterior nici Președintele, nici socialiștii nu au înaintat pretenții împotriva Guvernului.

„Da, ei au spus că ar dori să primească funcţii în Guvern pentru PSRM, că vor să fie implicați în luarea deciziilor. Ei nu au criticat Guvernul, pentru că știu că Guvernul lucrează în sudoarea frunţii”, a spus Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.