Politică

REACŢIA UE: VOTUL DE NEÎNCREDERE OFERIT GUVERNULUI TRIMITE SEMNALE ÎNGRIJORĂTOARE PENTRU VIITORUL PROCESULUI DE REFORME

12 noiembrie, 2019

Votul de neîncredere oferit Guvernului Moldovei Moldova trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din țară. Despre aceasta se menţionează în declaraţia emisă de purtătoarea de cuvânt pentru afaceri externe și politica de securitate și Politica Europeană de Vecinătate și negocieri de extindere, Maja Kocijancic.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în declaraţie se menţionează că „coaliția (PSRM-ACUM) a demarat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și a investigării fraudelor bancare”.

„Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu demiterea Guvernului. Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor dobândite, indiferent de afilierile politice, asigurând independența sistemului judiciar și de depolitizare a instituțiilor statului. Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și al standardelor democratice”, se arată în declaraţie.

Anterior, prim-ministrul Maia Sandu a subliniat în repetate rânduri că, dacă Guvernul va fi demis, finanțarea externă, pe care a reuşit să o relanseze, va fi suspendată. Iar în viitor, totul va depinde de realizarea unor condiții concrete ale UE și a reformelor reale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.