Politică

PREŞEDINTELE AR PUTEA ÎNAINTA UN CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PREMIER, DEOARECE PARTIDELE PARLAMENTARE AU POZIŢII DIFERITE

13 noiembrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon ar putea înainta un candidat la funcţia de prim-ministru, deoarece partidele parlamentare au poziţii diferite. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă după consultările desfăşurate cu toate fracţiunile parlamentare.

„Am auzit opinia tuturor facțiunilor. După cum am mai spus, după demisia Guvernului există două opțiuni pentru evoluarea situaţiei: fie o nouă coaliție a Partidului Socialiștilor cu blocul ACUM, care va forma noul Guvern, fie alegeri anticipate. Mai este şi opțiunea privind aprobarea unui guvern minoritar condus de un premier pe care îl va propune Președintele”, a spus Dodon.

Potrivit lui, toate aceste scenarii au fost discutate miercuri cu fracțiunile parlamentare.

„Am înţeles că Partidul Socialiștilor și blocul ACUM au poziții contrare. ACUM ia o poziție nonconstructivă, propunând același guvern și același premier care a fost demis în ajun. E vorba de aceeași politică a ultimatumurilor Maiei Sandu care a dus la demisia Guvernului”, a spus Dodon.

El a remarcat că este categoric împotriva alegerilor anticipate, de aceea va propune un candidat la funcția de prim-ministru.

„Nu putem lăsa țara pentru mult timp fără guvern. Vă reamintesc că, în prezent, responsabilitatea pentru situația din țară revine Guvernului actual. Voi aștepta reacția oficială a partidelor la propunerile reciproce. După aceea, voi înainta un candidat la funcția de prim-ministru. Dacă va obţine vot de încredere din partea majorității deputaților, vom avea Guvern. Dacă nu, vom avea alegeri anticipate. Maia Sandu și blocul ACUM, care au provocat această criză politică, ar trebui să își asume responsabilitatea pentru aceasta”, a spus Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.13 16:15 Victoria
    Acum pentru dl Dodon situatia sa gravat foarte si foarte tare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.