Politică

PREŞEDINTELE „PARTIDULUI NOSTRU” ESTE GATA SĂ IASĂ LA PROTESTE ÎMPOTRIVA GUVERNULUI CONDUS DE ION CHICU

14 noiembrie, 2019

Preşedintele „Partidului Nostru” (PN), primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, este gata să iasă la proteste în faţa Parlamentului împotriva formării Guvernului condus de Ion Chicu, care a fost desemnat în ajun drept candidat la funcţia de premier de către Preşedintele Igor Dodon.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Usatîi a menționat în ajun, la postul de3 televiziune Jurnal TV, că intenţionează să vină la protest împreună cu alţi opt primari ai oraşelor, aleşi din partea PN.

„Dacă admitem această nouă „nuntă” pe arena politică moldovenească, vă asigur că ţara va ajunge într-un timp foarte scurt la toate problemele pe care le-a avut pe timpul lui Vlad Plahotniuc”, a spus preşedintele PN, care şi-a exprimat uimirea că alţi politicieni de opoziţie tac.

El a îndemnat cetățenii să fie gata să iasă la proteste, dar fără simboluri și drapele de partid.

Referindu-se la situația din Partidul Democrat (condus anterior de oligarhul Vlad Plahotniuc, care a fugit din țară - „I.), Usatîi a spus că această formaţiune se află într-o stare de destrămare.

„Există două grupuri. Unul este condus de Eugeniu Nichiforciuc, care comunică cu Plahotniuc. Și altul este condus de Pavel Filip, care a întrerupt toate contactele cu el imediat după ce oligarhul a fugit”, a spus Usatîi.

Potrivit lui, Dodon a stabilit condiția ca „cea mai odioasă parte a democraților să părăsească Parlamentul”.

„Acesta este grupul lui Botnari, Nichiforciuc, Cebotari. Astăzi ei trebuie să plece și acest lucru este făcut pentru a menține PDM-ul la putere. Democrații nu vor avea miniștri în noul Guvern, dar vor rămâne lideri la alte niveluri, de exemplu, secretari de stat”, a spus Usatîi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.