Politică

MAI MULT DE JUMĂTATE DIN FUNCŢIILE DE MINIŞTRI ÎN NOUL GUVERN AL MOLDOVEI VOR FI OCUPATE DE CONSILIERII PREŞEDINTELUI IGOR DODON

14 noiembrie, 2019

Mai mult de jumătate din funcţiile de miniştri în noul Guvern al Moldovei vor fi ocupate de consilierii Preşedintelui Igor Dodon. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru se constată din lista candidaţilor pentru componenţa Guvernului, care a fost prezentată fracţiunilor parlamentare de candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Ion Chicu.

Potrivit listei, şase din 11 membri ai viitorului Cabinet de miniştri sunt actualmente consilieri ai Preşedintelui. Astfel, Astfel, Ion Chicu va deveni prim-ministru, Aurel Ciocoi este propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Victor Gaiciuc – ministrul Apărării, Corneliu Popovici – ministrul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Viorica Dumbrăveanu – ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ion Perju – ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ministrul al Afacerilor Interne va deveni Pavel Voicu, care din iunie a ocupat funcția de ministru al Apărării. Anterior, el, la fel, a fost consilier al Președintelui.

Viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor va deveni fostul şef al Inspectoratului Fiscal, Serghei Pușcuța, viceprim-ministru pentru reintegrare – Alexandru Flenchea, ministru al Economiei și Infrastructurii – Anatol Usatîi, ministru al Justiţiei – Fadei Nagacevschi.

Parlamentul va aproba joi programul și componența noului Guvern al republicii. Această propunere a fost înscrisă pe ordinea de zi a Parlamentului, la propunerea speakerului Zinaida Greceanîi.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.14 14:53 Vica
    In guvenr nou sunt oameni care stiu cum si unde sa gasesc banii pentru buget.
  2. 2019.11.14 14:56 Alexei
    Cred ca deja peste 100 de zile dl Chicu arata rezultate frumoasa... De acea ca el are capacitatea mare.
  3. 2019.11.14 14:58 Galina
    Scitaiu, cito gheneral Gaiciuc - sbitiii letcic, pricem uje oceni davno!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.