Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A ÎNDEMNAT MEMBRII GUVERNULUI SĂ IGNORE ATACURILE POLITICE ŞI SĂ LUCREZE PENTRU BINELE OAMENILOR

15 noiembrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon a îndemnat membrii Guvernului să ignore atacurile politice şi să lucreze pentru binele oamenilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat la întrevederea de vineri dimineaţa cu membrii Cabinetului de miniştri.

Preşedintele a menţionat pe pagina sa de facebook că „acest guvern este primul din ultimii 20 de ani care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară (în 2015, în Moldova a fost un guvern minoritar, condus de Chiril Gaburici, aprobat de Partidul Democrat cu susţinerea Partidului Comuniştilor – „I.”) şi a fost votat cu un număr record de deputați după anul 2001”. Potrivit lui, acum „nu este creată o majoritate politică, dar este o platformă parlamentară social-economică”.

„Ieri am propus o foaie de parcurs și i-am rugat pe miniștri să o examineze și să vină cât mai rapid cu unele propuneri concrete. Sunt câteva subiecte care trebuie discutate urgent și pe care propun să le abordăm săptămâna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Este vorba de reforma justiţiei, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea. Oamenii așteaptă rezultate, din care considerent, atenția guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni”, a declarat Preşedintele.

Potrivit lui, „Moldova nu reprezintă rețele de socializare și facebook, miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămână”.

„Totodată, i-am îndemnat pe membrii noului executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat. Noii miniștri nu sunt afiliați politic, ei sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte, nu prin vorbe, că sunt mai buni. Administrația Președintelui și deputații care le-au acordat vot de încredere le va oferi sprijinul necesar pentru a desfășura o activitate eficientă”, i-a asigurat Dodon pe membrii Guvernului.

În ajun, el a spus că Președintele, președintele Parlamentului și premierul vor desfăşura ședințe săptămânale în zilele de luni, la care vor putea participa și reprezentanții presei. Vineri, la ora 8.00, a fost anunțată ședința de guvern, dar cu o jumătate de oră înainte de ședință, serviciul de presă al executivului a anulat invitația pentru presă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.