Politică

DEPUTAŢII BLOCULUI ACUM CRITICĂ NOUL GUVERN ŞI PE PREMIERUL ION CHICU

15 noiembrie, 2019

Din păcate, revenim la perioada când Republica Moldova are un prim-ministru „de paie” sau „prin procură”, exact așa cum au fost Vasile Tarlev (premier în anii 2001-2008 în timpul guvernării PCRM – „I.”) și Pavel Filip (premier în anii 2016-2019 în timpul guvernării PDM – „I.”). Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a scris pe pagina sa de facebook deputatul blocului ACUM, preşedintele Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Sergiu Litvinenco.

„Altfel spus, prim-ministrul (Ion Chicu) nu va mai lua decizii conform prevederilor constituționale cu privire la „realizarea politicii interne și externe a statului”, ci doar va executa, va formaliza prin acte oficiale deciziile luate de altcineva și în altă parte. Tarlev a pus în aplicare deciziile lui Voronin, Filip – ale lui Plahotniuc, Chicu – ale lui Dodon. Constituția ca spirit este călcată în picioare”, a menţionat Litvinenco.

Deputatul ACUM, Dan Perciun, susţine că singurul moment pozitiv în formarea noului Cabinet de miniştri este faptul că „a căzut masca PSRM”.

„Sub aspectul tehnocrației, a fi consilierul lui Dodon e mai compromițător decât a avea carnet de membru PSRM. Asta înseamnă o relație totală de vasalitate față de tovarăș. Ăștia-s un fel de gardă personală de pretorieni – gata în orice moment să plece genunchiul în fața lui tătuca. Loialitate personală absolută. Doar calitatea de membru de partid ar fi însemnat cel puțin teoretic adeziune față de un set de valori, un program. Dodon a preferat însă să numească oameni loiali în primul rând lui, sau atât de nevertebrați încât să fie loiali oricui e la putere”, a scris deputatul.

Deputatul Dumitru Alaiba a remarcat că, în această situaţie, blocul ACUM nu va scoate oamenii în stradă.

„De ce nu scoatem oamenii în stradă? Pentru că ne-ați trimis în Parlament să ținem pe noi o parte din luptă. Şi timpul este de organizat, nu de agonizat”, a scris el.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.15 18:33 Liviu
    Dna Sandu a vorbit frumos, da nimic nu sa schimbat in viata cetatanii RM.
  2. 2019.11.15 18:36 Serafim
    Vse poboealisi peremen, i poetomu ne zahoteli dalise Sandu na postu premier-ministra.
  3. 2019.11.15 18:40 Indigo
    Nu stiu daca dl Chicu are sanse pentru succes?
  4. 2019.11.15 18:41 Elena
    Dna Sandu a plecat si vine inca o date peste sase-sap0te luni cu ajutorul PDM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.