Politică

FOSTUL PREMIER VLAD FILAT „ŞI-A SUSPENDAT ACTIVITATEA POLITICĂ, DAR CONTINUĂ SĂ LUPTE PENTRU VALORILE EUROPENE

09 decembrie, 2019

Fostul premier Vlad Filat a declarat că şi-a suspendat activitatea politică, dar continuă să lupte pentru valorile europene. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în discursul său la şedinţa Consiliului politic naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), la Chişinău.

„Am înțeles că există multe întrebări și presupuneri și voi încerca să răspund direct, ceea ce nu am putut face înainte. Alții au vorbit pentru mine ceea ce era în interesul lor, au fost multe speculații și minciuni. Acum trebuie să vorbesc pentru mine - și voi continua să fac acest lucru până când voi demonstra că ceea ce s-a vorbit atât de insistent despre mine nu este adevărat. Mi-am suspendat activitatea politică. Dar nu pot fi înlăturat de la lucrurile pentru care am luptat împreună: statul de drept, reforme autentice, integrarea europeană reală. Moldova trebuie să fie acolo unde îi este locul – în familia europeană”, a spus Filat.

El a spus că deocamdată nu a determinat metoda luptei, dar va fi alături de membrii PLDM.

„Voi stabili modul în care voi acționa. Mă voi consulta cu oamenii din ţară și de peste hotare”, a declarat fostul lider PLDM.

Vorbind despre promisiunea pe care a făcut-o în ziua arestării sale, pe 15 octombrie 2015, de a ieși cu dezvăluiri „care vor arunca în aer clasa politică”, el a menționat că „presa a interpretat greșit aceste cuvinte”. El a menționat că „în ţară aproape că nu există presă liberă și independentă, care să reflecte obiectiv evenimentele”.

„Vreau să vă spun că în această țară întregul sistem este corupt, putred. Lașitatea umană, caracteristică RM, împiedică acest regim putred să explodeze. Nu este suficient ca eu sau altcineva să fac declarații. Trebuie să avem o presă liberă și independentă, care nu aleargă după știri bombă, ci să analizeze pentru a ajuta oamenii să înțeleagă ce se întâmplă. Este nevoie de un sistem politic fundamental. Este nevoie ca această ură între oameni să dispară”, a spus Filat.

După şedinţă, el a anunțat că va pleca pentru câteva zile în Ungaria pentru a se întâlni cu premierul Viktor Orban, care l-a invitat să facă o vizită privată.

După cum a informat anterior agenția INFOTAG, după eliberarea condiționată din închisoare, Vlad Filat nu are interdicţia de a părăsi țara. El trebuie doar să informeze dacă pleacă pentru mai mult de cinci zile.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.09 18:15 Zinaida
    Daca dl Filat nu este vinovat, atunci el trebue sa fie ales presedintele Moldovei!
  2. 2019.12.09 18:19 Liviu
    Mi obeazani dati emu vse to, cego on pojelaet!
  3. 2019.12.09 18:20 Rebeca
    El este unu dintre liderii adavarat din Republica Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.