Politică

LIDERUL PLATFORMEI DA A DECLARAT CĂ EL VA FI COŞMARUL LUI IGOR DODON ÎN LUPTA PENTRU AL DOILEA MANDAT PREZIDENŢIAL

11 decembrie, 2019

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că el va fi coşmarul lui Igor Dodon în lupta pentru al doilea mandat prezidenţial. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în ajun, la un post de televiziune.

„Trebuie să depunem toate eforturile pentru ca Președintele Igor Dodon să nu mai primească al doilea mandat. Și voi face tot ce îmi stă în putere pentru asta. El este cel mai mare pericol pentru țară. Eu voi fi coșmarul lui Igor Dodon în lupta sa viitoare pentru cel de-al doilea mandat de președinte. Văd de cine el se teme, văd pe cine atacă. Și voi răspunde corespunzător”, a spus Năstase.

În același timp, el a evitat să răspundă la întrebarea directă dacă va candida la funcția de președinte sau va susține candidatura liderului PAS, Maia Sandu. În același timp, Năstase a dat de înţeles că ar putea participa la alegeri.

„Toţi își amintește că în 2016 am refuzat să particip la alegerile prezidențiale în favoarea candidaturii lui Maia Sandu. După aceea s-a încheiat un ciclu politic. Sunt pentru menținerea unității blocului ACUM, dar eu trebuie să am grijă şi de consolidarea poziției Platformei DA. Pe 22 decembrie este planificat congresul Platformei DA. Vom discuta şi problema participării la alegerile prezidențiale. Dar mai este suficient timp pentru a lua decizia corectă”, a subliniat Năstase.

El nu vede nicio problemă în faptul de a participa la alegerile prezidențiale după înfrângerea la alegerile primarului Chișinăului. Potrivit lui, el ar fi câștigat alegerile, dacă nu ar fi devenit ministru de Interne.

„Funcția de ministru m-a costat fotoliul de primar al Chișinăului. Am conștientizat toate riscurile, am înțeles că la MAI este imposibil să faci ordine într-un timp atât de scurt. Dar nimeni nu voia să-şi asume această povară. Și atunci am acceptat, în ciuda tuturor dificultăților și riscurilor. Iar ei (oponenţii politici ai Partidului Socialiștilor – „I.”) au profitat de asta. În campania electorală, vina pentru toate accidentele și infracţiunile care au avut loc în Moldova era pusă pe seama Ministerului Afacerilor Interne și a mea, chiar dacă la acel moment eu deja plecat din funcția de ministru în legătură cu participarea la campania electorală”, a spus liderul partidului.

El şi-a exprimat regretul că Guvernul Maiei Sandu a funcționat doar cinci luni.

„Nu doream ca această majoritate să funcționeze la nesfârșit. Ceea ce îmi doream era să asigur această majoritate pentru toate proiectele de deoligarhizare pe care le-am stabilit în cadrul acestui acord inițial, să ducem la bun sfârşit reforma justiției, reforma procuraturii, anchetele de rezonanţă, precum uzurparea puterii în stat, landromatul rusesc, investigațiile privind finanțarea campaniilor electorale. Păcat că angajamentele asumate în cadrul acordului de creare a majorității PSRM-ACUM nu au fost îndeplinite până la capăt”, a spus Năstase.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.