Politică

FOSTUL PREMIER NU EXCLUDE CĂ VA CANDIDA LA FUNCŢIA DE DEPUTAT ÎN CIRCUMSCRIPŢIA ELECTORALĂ HÎNCEŞTI

12 decembrie, 2019

Fostul prim-ministru, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, nu exclude că va candida la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia electorală Hînceşti. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a declarat miercuri seara în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

„Am fost recent la Hîncești. Colegii de acolo au spus că vor fi bucuroşi dacă aș candida pentru Parlament în această circumscripție. Vom lua o decizie în timpul apropiat”, a declarat liderul PAS.

Întrebată dacă şi Partidul Platforma DA vrea să înainteze un candidat în această circumscripție, ea a spus că nu vede probleme în acest sens.

„Ei pot lua o astfel de decizie, putem discuta toate problemele, dar avem două partide care iau decizii de sine stătător”, a spus Sandu.

Întrebată despre o posibilă concurență din partea fostului lider al PLDM, fostul premier Vlad Filat, originar din raionul Hâncești și care, de asemenea, ar putea dori să candideze la funcţia de parlamentar în această circumscripţie, ea a spus că nu se teme de concurență din partea lui.

„Filat nu mai este politician. El îi face un serviciu Partidului Democrat Liberal atunci când spune că ar putea reveni în politică. El nu poate fi un concurent serios. Sunt uimită că o persoană care a participat la toate fărădelegile care au avut loc în Moldova admite că ar putea reveni în politică și vorbește despre moralitate”, a spus Sandu.

Ea a subliniat că nu știa nimic despre eliberarea lui Filat, dar nu crede că Președintele Igor Dodon nu era la curent despre asta.

„Este o coincidență foarte ciudată că cineva a solicitat eliberarea lui Filat pe 12 noiembrie, în ziua în care Guvernul a demisionat. Nu cred că Dodon nu a comunicat cu judecătorii care au fost implicați în eliberarea lui Filat. El comunica foarte îndeaproape cu toți judecătorii care au luat decizii importante”, a spus Sandu, fără a exclude posibilitatea ca Dodon să-l fi eliberat pe Filat pentru a-l folosi în lupta împotriva ei la alegerile prezidențiale.

Noile alegeri în circumscripția uninominală Hîncești urmează să aibă loc la începutul anului viitor. Acest lucru ţine de faptul că deputatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, a renunţat la mandatul de deputat după ce a fost ales primar al orașului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.