Politică

SUA VOR ÎNCEPE PROCEDURA DE EXTRĂDARE A LUI VLAD PLAHOTNIUC CÂND ANCHETA VA PREZENTA DOVEZI ALE VINOVĂŢIEI LUI – PROCURORUL GENERAL

17 decembrie, 2019

SUA vor începe procedura de extrădare a lui Vlad Plahotniuc când ancheta moldovenească va prezenta dovezi ale vinovăţiei lui. O declaraţie în acest sens a făcut procurorul general Alexandru Stoianoglo în ajun, la o emisiune la postul TV8.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a confirmat că s-a întâlnit de două ori cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, și a discutat despre posibila extrădare a fostului lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, autorităților Moldovei.

Potrivit lui Stoianoglo, procedura de extrădare va fi lansată imediat ce ancheta va dovedi vinovăția lui Plahotniuc.

„În acest caz, Statele Unite sunt gata să acorde Moldovei orice ajutor și sprijinul posibil, astfel încât Vlad Plahotniuc să se prezinte în fața justiției moldovenești”, a menționat procurorul.

Întrebat despre ce dorește să obțină la procuratură, Alexandru Stoianoglo, a spus: „În primul rând, vreau să-mi păstrez imaginea și să mă asigur că procurorii pot privi oamenilor în ochi. Imaginea Procuraturii Generale – pentru aceasta am venit aici”.

Procurorul general a îndemnat procurorii de toate nivelurile să nu-şi piardă demnitatea umană în relațiile cu oamenii, chiar dacă aceşti oameni, din diferite motive și circumstanțe, au încălcat legea.

Alexandru Stoianoglo a promis public că, în dosarul penal privind expulzarea profesorilor turci din Moldova, care a fost deja pregătit pentru a fi transmis instanței de judecată, dar pe care el l-a returnat pentru investigații suplimentare, „vor fi traşi la răspundere cei care au luat decizia la nivelul de sus”.

„Promit că în acest dosar nu vor fi țapi ispășitori, iar cei care au luat decizia de a expulza profesorii în Turcia vor fi traşi la răspundere”, a spus procurorul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.