Politică

​LIDERUL PAS INTENŢIONEAZĂ SĂ DECLANŞEZE ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE

16 ianuarie, 2020

Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Potrivit agenției INFOTAG, ea a spus la postul de televiziune N4 că actualul Parlament „nu este o reflectare a voinței oamenilor, din cauza naturii organizării alegerilor din 24 februarie”.

„Trebuie să găsim modalități de a declanşa alegeri anticipate”, a spus fosta deputată, evitând să ofere detalii despre modul în care va realiza acest lucru.

„Desfăşurăm deja analiza acțiunilor viitoare şi dacă ne ţinem de intențiile bune și insistăm, putem realiza totul”, iar mai devreme sau mai târziu Dodon și socialiștii oricum vor cădea”, a spus Sandu.

Vorbind despre PDM, cu ajutorul căruia ar putea fi declanşate alegerile, ea a menționat că „acest partid încă nu a fost curăţit, căci trebuie să scape de toţi corupții care sunt mulți acolo”.

Întrebată dacă au loc discuţii între PAS și PDM, Sandu a menționat că „Partidul Democrat nu oferă niciun motiv de încredere precum că are loc curățarea, democrații au avut șansa de a nu susține demisia guvernului (pe care l-a condus ea – „I.”), însă în schimb ei au demonstrat că sunt pregătiți pentru orice tranzacţie cu Dodon”.

Referindu-se la alegerile viitoare din circumscripția uninominală Hîncești, ea a menționat că „subiectul unui candidat unic a fost discutat cu partenerii din Platforma DA și speră că se va reuşi desemnarea unui asemenea candidat”.

Sandu a menţionat că decizia finală va fi luată de Consiliul Politic Național al partidului.

Comentând viitoarele alegeri prezidențiale, ea a recunoscut că principalul obiectiv al PAS este „scăparea țării de Dodon”.

„Suntem gata să discutăm orice opțiuni, care vor fi argumentate”, a spus liderul partidului, care nu crede că candidatul trebuie neapărat să fie apolitic, așa cum doreşte Platforma DA.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.