Politică

PARTIDUL UNITĂŢII NAŢIONALE L-A ÎNAINTAT PE VLAD ŢURCANU DREPT CANDIDAT ÎN CIRCUMSCRIPŢIA UNINOMINALĂ HÎNCEŞTI

17 ianuarie, 2020

Vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Vlad Ţurcanu, a devenit candidat al partidului la alegerile parlamentare în circumscripţia uninominală №38 (Hînceşti), care vor avea loc 15 martie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut vineri, la o conferinţă de presă, de preşedintele formaţiunii, Octavian Ţîcu, care a numit aceste alegeri drept „primul test pentru partid după reorganizarea sa”. El a spus că „Hîncești este o circumscripție românească, alcătuită din cetățeni care simt și gândesc românește”, iar dacă Ţurcanu va obţine victoria, atunci PUN va fi reprezentat de doi deputați” în Parlament (Ţîcu este deputat independent în blocul ACUM).

Ţurcanu a menționat că „raionul Hîncești se mărgineşte cu România” și „o mare parte din proiectele de dezvoltare au fost implementate acolo cu sprijinul statului vecin”.

„Raionul trebuie să aibă propriul vot în Parlament, iar cetățenii trebuie să simtă că în legislativ există reprezentantul lor, dar nu un candidat politic”, a spus el şi a promis că „va face tot posibilul pentru ca Hîncești să primească un deputat care să reprezinte cu adevărat interesele raionului în Parlament”.

INFOTAG precizează: Vlad Țurcanu s-a născut în 1972 în raionul Ialoveni. Este jurnalist de profesie. În 2012-2016 a fost purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timfoti. În 2019, a condus Partidul Popular Românesc, format prin redenumirea Partidului Liberal Reformator. La sfârșitul anului, el a părăsit partidul din cauza divergenţelor cu colegii și a trecut la PUN, unde a devenit vicepreședinte.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.