Politică

PAS A DESEMNAT-O PE OLESEA STAMATE DREPT CANDIDAT LA ALEGERILE ÎN CIRCUMSCRIPŢIA UNINOMINALĂ HÎNCEŞTI

20 ianuarie, 2020

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) l-a desemnat pe fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, drept candidat la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală nr. 38 (Hîncești), care vor avea loc pe 15 martie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, o astfel de decizie a fost luată în urma şedinţei de sâmbătă a Consiliului Politic Național al partidului. Președintele PAS, Maia Sandu, a făcut apel către „celelalte partide proeuropene, în primul rând, Platforma DA, să sprijine acest candidat, care are șanse bune de a câștiga și care va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor”. Sandu a subliniat că Stamate este un „candidat apartinic”.

„Doamna Stamate este o mare luptătoare pentru reforma justiției și combaterea corupției. Este specialist în drept și Parlamentul are nevoie de specialiști în drept. Din aceste motive, considerăm că este candidatul potrivit şi îi vom acorda sprijin la alegeri”, a menţionat preşedinta PAS.

Anterior, Sandu a declarat că PAS poartă negocieri cu Platforma DA privind desemnarea unui candidat comun al blocului ACUM pentru circumscripţia din Hîncești. De asemenea, ea a menționat că speră să găsească un consens în această problemă, căci acest lucru așteaptă cetățenii.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popşoi, și-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că blocul ACUM nu a fost capabil să înainteze un candidat comun pentru alegerile în circumscripţia Hîncești. În rețelele de socializare, deputatul a menționat că candidatura Olesei Stamate a fost discutată cu Platforma DA, dar aceasta a propus să-l înainteze drept candidat pe omul de afaceri Alexandru Machedon.

INFOTAG precizează: Olesea Stamate s-a născut în 1983 la Chișinău. Este jurist de profesie. Are experiență de avocat și expert independent. În 2019, din iunie până în noiembrie, a condus Ministerul Justiției. Anume anularea rezultatelor concursului de preselecție a candidatului la funcția de procuror general a fost motivul demisiei Guvernului Maiei Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.