Politică

MEMBRII PSRM SUNT CEI MAI INTERESAȚI ÎN CLARIFICAREA DEFINITIVĂ A DOSARULUI PRIVIND „FINANȚAREA PARTIDULUI LOR”

21 ianuarie, 2020

Dosarul cu privire la „finanțarea PSRM”, a fost reluat de conducerea Procuraturii Anticorupție (PA) cu scopul de a-l victimiza pe fostul șef al PA, Viorel Morari, care este vizat într-un dosar penal, consideră secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Bătrîncea.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la site-ul PSRM, el a amintit că dosarul privind „finanțarea PSRM” a fost pornit încă acum patru ani de către fostul regim a lui Vlad Plahotniuc pentru a șantaja socialiștii.

„Dar, fostul regim nu a reușit să șantajeze formațiunea PSRM din simplul motiv că toate acțiunile socialiștilor au fost și sunt legale. Iar, în lunile noiembrie-decembrie 2019, sub presiuni majore politice realizate prin intermediul presei dosarul a fost relansat de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Vorel Morari, pe care presa l-a numit în ultimii ani procurorul lui „Plahotniuc”. Cel mai probabil, a fost lansat din nou acest subiect ca linie de victimizare pentru Morari, care este vizat într-un dosar penal”, susține Vlad Bătrîncea.

Potrivit lui, Procuratura Generală trebuie să facă lumină în acest caz.

„Cei mai interesați în clarificarea definitivă a acestui subiect sunt anume membrii PSRM”, a subliniat Vlad Bătrîncea.

Secretarul executiv al PSRM mai constată că formațiunea din care face parte, dar și Președinția și Guvernul, au devenit ținte ale unor atacuri concertate din partea presei de opoziție.

„Înțelegem caracterul de comandă al acestor materiale denigratoare, dar care nu au niciun substrat factologic real”, a menționat Bătrîncea, îndemnând presa la corectitudine și să renunțe la campaniile de manipulare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.21 12:48 David
    Clar lucru ca dl Batrincea nu este vinovat...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.