Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON CONSIDERĂ CĂ OLIGARHUL VLAD PLAHOTNIUC TREBUIE GĂSIT ŞI ADUS ÎN ŢARĂ

21 ianuarie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a declarat că sarcina autorităţilor este să-l găsească pe fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi să-l aducă în ţară. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Dodon a amintit că problema a fost discutată la sfârșitul anului trecut la şedinţa CSS. Ulterior, organele de drept s-au adresat la Interpol cu solicitarea de a-l anunţa pe Plahotniuc în căutare internațională, precum și au fost făcute demersuri către autoritățile Statelor Unite, Marii Britanii și României, pe teritoriul cărora s-ar putea afla Plahotniuc.

„Anul trecut, Interpol nu a luat decizia de a-l da pe Plahotniuc în căutare internațională. După decizia SUA (includerea lui Plahotniuc în lista de sancțiuni – „I”), am apelat din nou la Interpol. Totodată, lucrăm cu SUA în mod bilateral. Sarcina autorităților este să-l găsească pe Plahotniuc și să-l ducă acasă”, a spus Dodon.

Secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, a anunţat că oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc și familia sa sunt incluși în lista de sancțiuni a SUA în legătură cu „corupția semnificativă și acțiunile comise de Plahotniuc”. Este primul caz când SUA aplică sancțiuni personale împotriva cetățenilor Moldovei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.