Politică

PREȘEDINTELE DE ONOARE AL PDM AFIRMĂ CĂ DIN PARTID AU PLECAT TOŢI APROPIAȚII ASOCIAȚI AI LUI VLAD PLAHOTNIUC

22 ianuarie, 2020

Președintele de onoare și șeful fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că „din PDM au plecat toți cei mai apropiați asociați ai lui Vlad Plahotniuc”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menționat la TV8 că „au plecat mulți care erau responsabili de luarea deciziilor, de crearea acelei atmosfere (de totalitarism – „I.”), inclusiv Serghei Iaralov”.

„Toți cei care au rămas în PDM sunt responsabili faţă de formaţiune, atmosfera din interiorul partidului s-a schimbat, nu se mai iau decizii ascunse, toate problemele se discută”, a spus Diacov.

El a subliniat că „listele candidaților la funcţia de deputat din partea PDM erau întocmite de liderul care nu mai este nici în partid, nici în politica moldovenească” și, dacă „ar fi fost formate de o altă conducere, de exemplu de Pavel Filip (actualul președinte – „I.”), atunci arătau altfel”.

De asemenea, democratul a comentat acțiunile Departamentului de Stat al SUA, care l-a inclus pe Plahotniuc în lista de sancțiuni în legătură cu „implicarea în corupție majoră și subminarea activității instituțiilor democratice”, menționând că „în partid s-a discutat pe această temă încă în timpul lui Plahotniuc”.

„Au fost discuții neplăcute despre necesitatea de a întoarce această pagină, iar dacă domnul Plahotniuc vrea să se ocupe de politică, atunci să se ocupe doar de aceasta”, a spus Diacov.

De asemenea, el a comentat posibila revenire a lui Vlad Filat în politică, menționând că „a vorbit cu el și nu a simțit că ar vrea să se întoarcă imediat, dar cu timpul, totul se poate întâmpla”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.22 18:51 Mihai
    Acum deja toti declara ca Plaha a fost rau, nu este corect asa atitudenea fata de acest om si politician.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.