Politică

LIDERUL PLATFORMEI DA A DEPUS LA PROCURATURA GENERALĂ UN DENUNŢ ÎMPOTRIVA PREŞEDINTELUI IGOR DODON PRIVIND „VENITURILE NEJUSTIFICATE”

23 ianuarie, 2020

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus joi la Procuratura Generală un denunţ împotriva Preşedintelui Igor Dodon privind „veniturile nejustificate”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă improvizate la procuratură că acest pas este „o continuare a practicii de a sesiza autoritățile cu privire la investigarea funcționarilor, deputaţilor, politicienilor, indiferent de culoarea lor politică”. Potrivit lui, denunţul este unul colectiv, fiind semnat de mai mulți colegi de partid și cetățeni.

Potrivit lui Năstase, denunţul se bazează pe un articol din „Ziarul de Gardă” despre „veniturile nedeclarate și cheltuielile enorme ale președintelui Igor Dodon”.

Anterior, vicespeakerul, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, s-a adresat la Serviciul Fiscal de Stat și la Autoritatea Națională de Integritate, cerând să verifice „cheltuielile familiei președintelui Dodon pentru călătorii și vacanțe”.

De asemenea, Năstase a promis că va depune o plângere împotriva lui Igor Popa, care, pe când exercita interimatul funcţiei de procurorul general, „a închis dosarul penal pentru uzurparea puterii”.

Politicianul de opoziție intenționează să se asigure că actualul procuror general Alexandru Stoianoglo „se ocupă de cauze reale și nu permite ca procuratura să fie controlată de politicieni, în primul rând de Igor Dodon”.

Totodată, Năstase a îndemnat membrii comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor privind tentativa de lovitură de stat „să facă tot posibilul pentru ca lucrul să fie dus la bun sfârşit”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.