Politică

PUN ÎŞI RETRAGE CANDIDATUL DIN CURSA ELECTORALĂ DIN HÎNCEŞTI ÎN FAVOAREA LUI GRIGORE COBZAC

29 ianuarie, 2020

Partidul Unității Naționale (PUN) îşi retrage candidatul (pe vicepreşedintele Vlad Țurcanu) de la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38 Hâncești în favoarea lui Grigore Cobzac, care candidează independent.

Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut marţi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele partidului, Octavian Țîcu, care a menţionat că deputatul care va fi ales în această circumscripţie „trebuie să cunoască bine raionul, localităţile, oamenii ale căror interese le va reprezenta”, precum şi să fie „un politician care este capabil să se ocupe nu doar de problemele locale, ci şi de cele naţionale”.

„Considerăm că prin înscrierea domnului Grigore Cobzac la alegerile parlamentare, se împlinesc criteriile de meritorcație, cunoașterea realităților din circumscripție și autoritate la nivel local. A luptat în Parlamentul precedent împotriva regimului și a fost implacabil (fiind deputat din partea PLDM – „I.”). La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a luptat alături de blocul ACUM şi a ocupat locul doi, acumulând peste 8 mii de voturi. Acest fapt demonstrează că anume el trebuie să fie în Parlament. Pornind de la aceste premise, PUN anunță că va retrage candidatura lui Vlad Țurcanu de la aceste alegeri și îl va susține pe domnul Cobzac, care are cele mai mari șanse să învingă candidații PDM și PSRM”, a spus Țîcu.

În opinia sa, decizia PUN arată că „formaţiunea nu vrea să rupă voturile pentru un candidat european și cu convingeri românești”.

„Alegerea trebuie să aparțină hînceștenilor (Cobzac este originar din acest raion – „I.”). Ei au nevoie de un om care îi reprezintă cu adevărat, dar nu de Gaţcan din Ungheni (candidatul PSRM), de Stamate din Chişinău (candidatul PAS) şi nici de Chirtoacă din Coloniţa (candidatul mişcării „Unirea”)”, a declarat Ţîcu, care a îndemnat susţinătorii PUN şi pe toţi locuitorii din raionul Hînceşti să voteze pentru Grigore Cobzac la alegerile din 15 martie.

Vicepreşedintele partidului, Vlad Țurcanu, la fel, consideră că a procedat corect.

„Noi nu refuzăm să participăm la campania electorală, dar îl vom susține pe Grigore Cobzac. Activitatea PUN va continua la Hâncești și în alte raioane unde are loc consolidarea partidului. Grigore Cobzac este primul în măsură să preia acest mandat de deputat, pe care în alte condiții ar fi trebuit să-l câștige în urmă cu un an. Acum trebuie să revină în Parlament, acolo unde îi este locul”, a spus politicianul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.29 11:45 Fima
    Pacat ca ei nu au credinta de la oamenii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.