Politică

PLATFORMA DA ŞI PAS AU O ATITUDINE POZITIVĂ FAŢĂ DE COOPERAREA CU MIŞCAREA POLITICĂ "UNIREA"

13 februarie, 2020

Partidul Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) au o atitudine pozitivă faţă de posibilitatea de a coopera cu mişcarea politică "Unirea" (Partidul Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Naţional Liberal, Partidul Democraţia Acasă şi Uniunea Salvaţi Basarabia), care a făcut un apel către partidele de dreapta privind necesitatea unei acţiuni comune la alegerile prezidenţiale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a menţionat că a avut discuţii cu Dorin Chirtoacă, reprezentantul acestei noi formaţiuni. În discuţie "a fost abordat subiectul alegerilor parlamentare de la Hânceşti şi al alegerilor prezidenţiale", iar discuţiile "au fost foarte constructive".

"Vom continua dialogul cu "Unirea", cu PAS şi cu PLDM. Rămânem complet deschişi. Sper că discuţiile vor duce în cele din urmă la posibilitatea de a desemna un candidat comun apolitic (la alegerile prezidenţiale)", a spus Năstase, menţionând că "cel mai constructiv răspuns la această idee l-a primit de la liberal-democraţi".

La conferinţa de presă organizată de PAS în aceeaşi zi, preşedintele fracţiunii parlamentare a partidului, Igor Grosu, a menţionat că "marţi a făcut un schimb de opinii cu Dorin Chirtoacă" pe tema consolidării flancului de dreapta.

"Vestea bună este că ne îndreptăm în aceeaşi direcţie. Şi avem în vedere aceleaşi forţe politice", a spus el, menţionând că discuţiile vor continua "pentru a înţelege mai clar propunerile lor şi pentru a prezenta poziţia PAS".

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.13 10:25 Mihai
    Foarte bine ca ei sunt impreuna!
  2. 2020.02.13 10:30 Stas
    Alegatorii au mare nadejda la acesti politiceni, speram ca dna Sandu sa fie aleasa toamna presedinetele Moldovei.
  3. 2020.02.13 10:31 Zosim
    Cred ca dl Nastase sa fie bun presedintele Moldovei...
  4. 2020.02.13 12:49 Sveatoslav
    Ei stiu, ei au experienta politica, ei au sustinerea de la Bruxel, ce este foarte important.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.