Politică

FRACŢIUNEA PDM CONDAMNĂ "DECLARAŢIA GEOPOLITICĂ" A MINISTRUL DE EXTERNE, DAR NU VA SUSŢINE PROPUNEREA DE DEMISIE A ACESTUIA

20 februarie, 2020

Partidul Democrat din Moldova condamnă "declaraţia geopolitică" a ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, (referitor la faptul că armata rusă a oprit vărsărea de sânge de pe Nistru- "I."), dar nu va susţine moţiunea simplă împotriva acestuia înaintată de Blocului ACUM. Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la un comunicat de presă al partidului, "membrii fracţiunii au luat act de explicaţiile ministrului Ciocoi".

În comunicat se menţionează că "deputaţii fracţiunii PDM s-au întrunit astăzi în şedinţă, în cadrul căreia au discutat inclusiv pe marginea subiectului moţiunii simple împotriva ministrului MAEIE".

"Membrii fracţiunii au luat act de explicaţiile ministrului Ciocoi, care a spus că regretă această exprimare nereuşită şi îşi cere scuze în faţă cetăţenilor Republicii Moldova şi veteranilor războiului de pe Nistru. Totodată, şeful diplomaţiei moldoveneşti a menţionat că parcursul european şi implementarea Acordului de Asociere cu UE rămân priorităţi ale politicii externe a ţării", se menţionează în comunicatul PDM.

Deputaţii democraţi au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul naţional, ghidându-se de prevederile Constituţiei şi a Acordului de pace din 1992.

Fracţiunea PDM şi-a reiterat "caracterul condiţionat de susţinere a Guvernului Chicu" şi promovarea pe plan extern a "mesajului privind recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internaţional".

Membrii fracţiunii PDM l-au preîntâmpinat pe ministrul de Externe, dar şi pe alţi miniştri din actualul Guvern, să se "ocupe nemijlocit de activitatea executivă şi să se abţină de la declaraţii politice, care dezbină societatea".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.20 10:18 David
    Este hotarire bine chibzuita, bravo dl Filip!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.