Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON: CURTEA CONSTITUŢIONALĂ ESTE CONSTITUITĂ DIN PERSOANE COMPETENTE, CARE NU SUNT IMPLICATE ÎN JOCURI POLITICE

21 februarie, 2020

Curtea Constituţională este constituită din persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat preşedintele Igor Dodon în cadrul Conferinţei internaţionale desfăşurată la Chişinău cu ocazia aniversării a 25-a de la fondarea Curţii Constituţionale a Republicii Moldova.

"Situaţia din ţară s-a schimbat spre bine, dat fiind faptul că am reuşit să depăşim criza politică din luna iunie anul trecut, când au avut loc tentative de a folosi Curtea Constituţională în calitate de instrument politic. În prezent, Înalta Curte este constituită din persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice, iar datorită acestui lucru, şi-a recăpătat încrederea cetăţenilor şi acum este din nou în rolul de apărător al sistemului de stat şi înafara oricăror atacuri criminale", a declarat Igor Dodon.

El a asigurat reprezentanţii Comisiei de la Veneţia şi înalţii oaspeţi din străinătate că "în Republica Moldova, conducerea de vârf este deschisă pentru discuţii şi este gata să vorbească despre eventualele modificări în legislaţia în vigoare a ţării, dacă acest lucru va fi necesar".

La conferinţa internaţională dedicată acestui eveniment participă delegaţia Comisiei de la Veneţia, condusă de preşedintele, Gianni Buquicchio, precum şi preşedinţii curţilor constituţionale din 14 state ale UE şi CSI.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.