Politică

LUC PIERRE DEVIGNE DESPRE GUVERNUL MOLDOVEI: CUVINTELE NU SUNT SUFICIENTE, A VENIT TIMPUL PENTRU ACŢIUNE

21 februarie, 2020

Directorul pentru Rusia, Parteneriatul Estic, Asia Centrală şi OSCE în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, Luc Pierre Devigne, consideră că, în relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, timpul "promisiunilor a trecut şi a venit momentul pentru acţiune".

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate după reuniunea Comitetului de Asociere RM - UE, oficialul european a declarat că "Guvernul Republicii Moldova vrea să fie judecat după acţiunile întreprinse", iar acest lucru "este exact ce se va întâmpla în viitorul apropiat".

"O perioadă lungă de timp am auzit doar promisiuni. Chiar şi de această dată, mi s-au spus multe motive, de exemplu, de ce investigarea jafului bancar nu s-a încheiat. Ne pare rău, dar asta nu mai este suficient. V-am sprijinit foarte mult timp, am avut răbdare. Dar, acum a venit timpul pentru acţiune!", a spus Luc Pierre Devigne.

În acest sens, el a menţionat că una dintre condiţiile de acordare a asistenţei macrofinanciare este "respectarea statului de drept".

"Vom judeca în mod obiectiv acţiunile Guvernului ", a spus el.

Vorbind despre acţiunile Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic, oficialul european a menţionat că "ţara a înregistrat succese în domeniile - comerţ, educaţie, îngrijire medicală".

"Dar există probleme în domeniul statului de drept. Ţara s-a confruntat cu instabilitatea politică şi schimbarea guvernării. De asemenea, vedem un sistem judecătoresc, care nu funcţionează corect. Aceasta este principala problemă", a spus el.

Întrebat care sunt şansele Republicii Moldova de a se apropia şi mai mult de UE, Luc Pierre Devigne a menţionat că "asocierea este formă mult mai profundă, decât doar aderarea" în Uniune.

"Vreau să menţionez că reputaţia Moldovei depinde de măsurile luate cu privire la statul de drept. Cred că anume în această direcţie Republica Moldova trebuie şi poate întreprinde mai multe măsuri. Îndepliniţi angajamentele deja asumate pentru a deveni mai aproape de UE", a conchis oficialul european.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.21 10:28 Istvan
    On dal poneati, cito Moldove nicego v 2020 godu ne svetit iz UE.
  2. 2020.02.21 10:31 Svetlana
    De ce dna Sandu era mai buna ca dl Filip pentru UE, asta nu intalege nimeni in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.