Politică

DEPUTAŢII PRO MOLDOVA SUNT DEZAMĂGIŢI DE PRIMUL AN DE ACTIVITATE AL PARLAMENTULUI DE LEGISLATURA A ZECEA

24 februarie, 2020

Deputații grupului parlamentar Pro Moldova, care au părăsit fracțiunea Partidului Democrat (PDM), sunt dezamăgiţi de primul an de activitate al Parlamentului de legislatura a zecea. Despre aceasta ei au spus luni, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

Potrivit agenţiei INFOTAG, deputatul Vladimir Cebotari a menționat că campania pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a fost una plină de optimism referitor la viitoarele proiecte de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor Moldovei, dar un an mai târziu, „autoritățile au uitat de toate acestea”.

„Încerc să-mi amintesc cel puțin un nume al unui investitor mare care a venit în Moldova în 2019, dar nu pot face acest lucru. La fel și cu creșterea salariilor, în special în rândul profesorilor, educatorilor și medicilor. De asemenea, nu-mi pot aminti niciun proiect social de amploare. Trei guverne, scandaluri, presiuni și demisii – iată ce îmi vine în minte”, a spus el.

Potrivit deputatului Pro Moldova, Corneliu Padnevici, PDM practic s-a alăturat la Partidul Socialiştilor (PSRM), iar conducerea nu a dorit să asculte opiniile și propunerile celor șase deputați, care din acest motiv au decis să formeze în Parlament un grup pentru a promova vectorul european de dezvoltare și modernizare a Moldovei.

Colega sa din grupul parlamentar, Eleonora Graur, și-a cerut scuze de la locuitorii circumscripției nr. 13, care au susținut-o la alegerile parlamentare, pentru faptul că anul 2019 nu a fost unul reușit din toate punctele de vedere, iar pentru locuitorii raionului Rezina a devenit și mai dezastruos, deoarece, din cauza acordului tacit al colegilor din PDM, a fost adoptată legea privind arderea deșeurilor.

Deputatul Grigore Repeşciuc a planificat ca în primul an de activitate în Parlament să schimbe viața în circumscripția de unde a fost ales, însă vara trecută, PDM a pierdut puterea, iar în locul său au venit partide absolut opuse, care nu au făcut nimic.

Fostul democrat Sergiu Sîrbu consideră, de asemenea, că 2019 a fost un an al posibilităţilor ratate, cu confruntări politice neîncetate, care au dus la faptul că „reprezentanții PDM au uitat de promisiunile lor și au devenit o filială internă a PSRM”.

„Nu dorim să fim martori la modul în care un partid cu o istorie bogată și cu tradiții este distrus treptat. Nu vrem să fim o jucărie în mâinile forțelor interne și externe. Sper că am reușit să spargem gheața și mulți dintre colegii noștri ni se vor alătura pentru a continua să lucrăm pentru binele cetățenilor”, a spus el.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a spus că „mai bine să fii în opoziție decât să faci parte dintr-o astfel de guvernare”.

„În școli nu există mai mulți elevi, învăţământul nu se îmbunătățește, grădinițele continuă să se închidă, iar sistemul medical este la fel de rău cum a fost. Timp de un an întreg drumuri bune aşa şi nu au fost construite, instituțiile statului nu au devenit mai puternice, iar justiția nu este în capul mesei. Vom duce o luptă politică cu actuala guvernare, astfel încât propunerile noastre să fie puse în aplicare”, a promis el.

Fostul democrat a criticat guvernul pentru măsurile insuficiente luate pentru a preveni răspândirea noului virus gripal, precum și pentru lipsa de informații despre creditul rusesc, care ar trebui să meargă pentru finanțarea construcției și reparației drumurilor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.24 15:44 Nicolae
    Noi forate bine stim si cunoastem cine voi sunteti!
  2. 2020.02.24 15:46 Stas
    Candu, Cebotari si Sirba mai bine taceti...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.