Politică

​MOLDOVA ŞI UNGARIA AR PUTEA SEMNA UN ACORD DE PARTENERIAT STRATEGIC

25 februarie, 2020

În cadrul vizitei din martie a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, la Chişinău, ar putea fi semnat un document politic privind parteneriatul strategic între Moldova şi Ucraina.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, acest subiect a fost discutat în ajun, la întrevederea ministrului Aureliu Ciocoi, aflat în vizită de lucru la Budapesta, cu vicepremierul maghiar Zsolt Semjen, cu viceministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Levente Magyar, precum și cu vicepreședintele Adunării Naționale a Ungariei, Janos Latorcai.

Aureliu Ciocoi a apreciat înalt angajamentul autorităţilor ungare în susţinerea reformelor instituţionale din Republica Moldova și a exprimat recunoștință pentru mesajul clar al Guvernului Ungariei privind disponibilitatea de a asista Republica Moldova în eforturile sale de integrare europeană şi de a identifica domenii concrete pentru acest sprijin.

Părțile au agreat concertarea eforturilor în scopul organizării cu succes a unui Forum moldo-ungar al oamenilor de afaceri, la Chișinău, în marja vizitei premierului ungar, care să contribuie la impulsionarea relațiilor dintre actorii economici ai ambelor țări.

De asemenea, a fost menționată importanța acordată convocării, la Chișinău, în zilele de 14 și 15 mai, a celei de-a patra şedinţe a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică şi comercială.

În cadrul vizitei, ministrul a participat în calitate de invitat la reuniunea anuală a ambasadorilor maghiari, în cadrul căreia a ținut un discurs la subiectul provocărilor care stau în fața diplomației moderne la nivel global și regional și a oferit un interviu jurnaliștilor de la prestigioasa revistă „Figyelo”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.