Politică

LIDERUL PDM CONSIDERĂ CĂ „PE LÂNGĂ CORONAVIRUS, MOLDOVA SUFERĂ DE POPULISM

30 martie, 2020

Pe lângă epidemia de coronavirus, Moldova suferă de o boală cronică – populism, consideră preşedintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la un briefing de presă, el a menţionat că, „nici măcar în aceste timpuri complicate, partidele politice şi politicienii nu renunţă la propuneri populiste, fără acoperire financiară”.

„Făţărnicie e atunci când cei care (se are în vedere grupul „Pro Moldova”, format din foşti democrați – „I.”) pe furiş acum ceva timp propuneau majorarea salariilor deputaţilor astăzi vin cu idei de plafonare a salariilor demnitarilor. Fățărnicie e atunci când propui economisire a 100 de milioane de lei, da în schimb vii cu cheltuieli de miliarde, fără să spui de unde ai luat acești bani. Fățărnicie e atunci când te declari proeuropean și, în același timp, propui anularea finanțării politice de la buget, mai ales când știi foarte bine că aceasta a fost în 2018 una dintre condiționalitățile UE din agenda de asociere UE-RM”, a remarcat democratul.

El şi-a exprimat regretul că pentru unii politicieni „mai importante sunt show-urile decât securitatea ţării şi a cetăţenilor.”

„În toată această perioadă de stare de urgenţă, Partidul Democrat şi miniştrii desemnaţi de PD în Guvern nu au ieşit în public pentru că s-au ocupat de lucruri concrete, pe fiecare domeniu în parte. PDM are o celulă de criză, formată din oameni profesionişti şi cu experienţă, care se întrunesc zilnic în regim online, monitorizează situaţia şi vin cu soluţii şi propuneri”, a menţionat Filip.

Potrivit lui, „dacă elevii nu vor putea reveni în clase până la sfârşitul perioadei stării de urgenţă (15 mai), ar trebui anulate examenele pentru clasa a 9-a şi cele de bacalaureat”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.30 11:45 Zosim
    Pozitia este corecta la o 100 de procente.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.