Politică

PREMIERUL ION CHICU A MULŢUMIT PARTENERILOR EXTERNI PENTRU AJUTORUL OFERIT MOLDOVEI ÎN LUPTA CU CORONAVIRUSUL

30 martie, 2020

Prim-ministrul Ion Chicu a mulţumit partenerilor externi care oferă ajutor Moldovei în lupta cu coronavirusul. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook.

„„Prietenul la nevoie se cunoaște” – un adevăr care, la nevoie mare ca acum, iese în evidență. Vedem multiple exemple cum țările-prietene ajută Italia în moment de grea încercare. Republica Moldova, ca și toată Europa se află în pericol astăzi. Republica Moldova tot își cunoaște prietenii adevărați la nevoie”, a remarcat Chicu.

Potrivit lui, zilele acestea, mai multe organizații internaționale și state ale lumii au acordat suport și/sau au exprimat disponibilitatea de a ajuta Moldova în combaterea virusului.

„Organizația Mondială a Sănătății și ONU, în general, FMI și Banca Mondială, BERD și CEB - cu toții suntem în strânsă comunicare pentru obținerea suportului material și financiar. OMS ne-a livrat teste, echipamente și consultanță valoroasă pentru a confrunta acum năpasta. Suntem recunoscători popoarelor și guvernelor Chinei, Elveției, Federației Ruse și Statelor Unite ale Americii pentru ajutorul (deja) livrat și cel pe cale de-a ajunge în țară”, a subliniat premierul.

El a menţionat în special România, precizând că guvernul ţării vecine a făcut excepție pentru Republica Moldova, permiţând ţării să cumpere și să importe medicamente din România. De asemenea, Chicu a spus că „se examinează posibilitatea oferirii și unui lot de medicamente antivirale, atât de necesare acum și României”.

Prim-ministrul a evidenţiat că Moldova va primi ajutor şi din partea Uniunii Europene.

„Am discutat cu Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko. Știu că în scurt timp va fi anunțat și despre pachetul de ajutor din partea UE pentru Republica Moldova. Sute de companii autohtone și străine, dar și zeci de mii de cetățeni ajută material și financiar. Un imens suport îl primim și de la cei mai valoroși oameni ai neamului, care ne ajută în aceste zile să sensibilizăm societatea despre pericolul enorm. Mulțumim din suflet!”, a menţionat Ion Chicu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.30 15:45 Mihai
    Clar lucru ca este greu, din pacate noi nu avem alta solutie.
  2. 2020.03.30 15:49 Victoria
    Pacat ca statu si guvernu nu au rezerve...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.