Politică

ÎN MOLDOVA AU FOST ÎNREGISTRATE 55 DE CAZURI NOI DE COVID-19, IAR NUMĂRUL TOTAL AL PERSOANELOR INFECTATE A AJUNS LA 353

01 aprilie, 2020

În Moldova au fost înregistrate 55 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Potrivit agenţiei INFOTAG, acesta este cel mai mare număr de cazuri confirmate într-o zi, din momentul efectuării testelor.

Marţi seara, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat că tot marţi au fost efectuate un număr record de teste – 280. Potrivit ei, 48 de cazuri sunt de infectare locală. Alte şapte cazuri au fost confirmate la cetățenii care s-au întors din străinătate zilele trecute: şase din Marea Britanie și unul din Austria.

„În același timp, patru persoane care s-au vindecat complet de coronavirus au fost externate astăzi din spitale. Numărul total al persoanelor vindecate este de 22 de persoane”, a spus Dumbrăveanu.

La rândul său, Președintele Igor Dodon a atras atenția asupra creșterii numărului de cazuri de import, după ce în zilele precedente a existat o scădere a acestui indicator.

„Aceasta înseamnă că trebuie să menținem măsurile de precauție luate, inclusiv cu privire la întoarcerea cetățenilor din străinătate. Nu putem organiza zeci de curse chartere pe zi pentru a-i aduce pe toți doritorii. Zborurile charter vor fi operate numai la decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. Pentru săptămâna aceasta au fost aprobate şase astfel de zboruri”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.