Politică

EURODEPUTAT: UE ESTE SCEPTICĂ ÎN PRIVINŢA GUVERNĂRII ACTUALE A MOLDOVEI

01 aprilie, 2020

Europarlamentarul român, vicepreședintele Partidului Popular European, Siegfried Mureșan, a declarat că „Uniunea Europeană este sceptică față de actuala guvernare a Moldovei (coaliția PSRM și PDM – „I.”)”.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menţionat la postul de televiziune TVR Moldova că „Preşedintele Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale (în 2016) folosind discursul antieuropean”, iar Partidul Democrat „a participat la înlăturarea guvernelor proeuropene, în special a Cabinetului Maiei Sandu, care a reușit să facă mult bine pentru cetățenii Moldovei, inclusiv să deblocheze asistența macrofinanciară a UE”. De asemenea, eurodeputatul consideră că, „fiind la guvernare, PDM a evitat să îndeplinească angajamentele față de Uniunea Europeană”.

„Prin urmare, la nivel european există o atitudine sceptică față de actuala guvernare a Republicii Moldova. Pentru că aceasta reprezintă o asociere a două partide care s-au dovedit a fi antieuropene. Însă autoritățile Republicii Moldova, ca oricare altele, vor fi evaluate de UE în baza rezultatelor obținute. Vor fi evaluate corect, sincer, în baza faptelor și a angajamentului față de obligaţiunile asumate faţă de UE”, a spus el.

În acest sens, europarlamentarul a îndemnat cetățenii Moldovei să fie foarte atenți la acțiunile autorităților, deoarece, „pe timp de criză, politicienii iresponsabili folosesc toate pârghiile posibile pentru a obține o putere și mai mare”.

„Acum este necesar să monitorizăm nu numai acțiunile autorităților RM în ceea ce privește prevenirea pandemiei, ci și alte domenii în care autoritățile, profitând de situație, pot face mult rău”, a spus Mureșan.

În același timp, el a subliniat că UE va monitoriza îndeaproape tot ceea ce se întâmplă în toate țările Parteneriatului Estic, inclusiv în Moldova.

„UE se ocupă de combaterea coronovirusului, dar nu uită şi de alte domenii de activitate. Nu uităm de sistemul justiției, de evoluția în politică, de administrația publică”, a enumerat parlamentarul european.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.