Politică

REACȚIA AMBASADEI CHINEI ÎN RM LA POSTAREA DEPUTATULUI IGOR MUNTEANU, CARE A COMPARAT AJUTORUL OFERIT MOLDOVEI CU „PROPAGANDA CHINEI”

02 aprilie, 2020

Ambasada Republicii Populare Chineze în Moldova a reacţionat la postarea pe reţelele sociale a Deputatului Igor Munteanu, care a declarat că ajutorul oferit Moldovei de China este „propagandă”.

Potrivit agenției INFOTAG, pe pagina de facebook a Ambasadei se menţionează că „RPC imediat a început să acţioneze şi face tot posibilul pentru a ajuta prietenii Chinei să lupte cu virusul”.

„Din perspectivă umanitară, China a oferit asistență materială pentru prevenirea și combaterea epidemiilor pentru 120 de țări și patru organizații internaționale, inclusiv măști chirurgicale, măști N95, costume de protecție, kituri de testare a acidului nucleic și ventilatoare”, se arată în comunicat.

Ambasada şi-a exprimat nedumerirea în privinţa faptului că „un oarecare deputat moldovean a declarat că „propaganda Chinei”, prin ajutorul extern în epidemia globală, are scopuri politice”.

„Conform logicii acestui deputat moldovean, dacă China nu ar mai oferi asistență, atunci nu va fi nevoie să vă faceți griji pentru „propaganda politică”, atunci toată lumea poate fi fericită? Dar ce să facem cu epidemia? Virusul nu se va preda!”, se arată în comunicat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.02 10:57 Veniamin
    China este mare si foarte bogata tara, noi trebue sa fim prieten cu poporul chinezesc!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.