Politică

RENATO USATÎI: MOLDOVA NU A FOST PREGĂTITĂ PENTRU ATACUL CORONAVIRUSULUI

02 aprilie, 2020

Moldova nu a fost pregătită pentru atacul coronavirusului, iar Guvernul nu dispune de resurse pentru a oferi susţinere completă sistemului de sănătate, oamenilor și mediului de afaceri, susţine președintele „Partidului Nostru” (PN), primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

Potrivit agenției INFOTAG, el a spus pe facebook că „experimentele efectuate de zeci de ani cu „optimizarea” sistemului de sănătate naţional au ucis acest sistem, iar acum acesta încearcă cu mare tensiune să ofere un ajutor minim bolnavilor și persoanelor suspectate de virus”.

Politicianul nu a exclus că amploarea reală a epidemiei este subestimată din cauza incapacității de a efectua testarea masivă a populației.

„Închizând ochii la amploarea reală a problemei, autoritățile „promit” fie 500 de pacienți, fie 2 mii, fie 28 de mii. Bugetele de tot felul încep să crape, iar vârtejul crizei atrage domenii întregi, mii de întreprinderi mari, mijlocii și mici, sute de mii de lucrători. Statul a lăsat în voia sorţii cetățenii săi din diasporă. Este sabotată întoarcerea în patrie a oamenilor aflați într-o situație disperată, fără muncă, cără acoperiș deasupra capului și fără mijloace de existenţă în străinătate (și aceştia sunt zeci de mii)”, a spus Usatîi.

Potrivit lui, în aceste condiții, „unii continuă campania electorală și se comportă de parcă starea de urgență ar dura o veşnicie”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.