Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON: ACUM NU E MOMENTUL PENTRU A NE GÂNDI LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE

03 aprilie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a declarat că acum nu e momentul pentru a ne gândi la alegerile prezidenţiale, care urmează să aibă loc în noiembrie 2020. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a menţionat vineri, la emisiunea „Președintele răspunde”, transmisă în direct pe rețelele de socializare.

„Nu ne gândim acum la alegeri. Aceasta nu este o prioritate pentru mine sau pentru Guvern”, a spus Dodon.

În același timp, el a amintit că alegerile nu pot fi organizate în condiţiile stării de urgență.

„Acum, starea de urgență este introdusă până pe 15 mai. Aș dori foarte mult să scoatem acest regim mai devreme, dar nu cred că vor exista condiții pentru aceasta. Sper mult că starea de urgență nu va trebui extinsă, iar o astfel de decizie o poate lua doar Parlamentul. Sperăm că la mijlocul sau la sfârșitul lunii mai pandemia va intra în declin, vom avea un număr minim de persoane infectate”, a spus Președintele.

Potrivit lui, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că un nou focar de coronavirus ar putea să apară la toamnă.

„Nu știm ce se va întâmpla. Dacă totuşi se va întâmpla, vom fi nevoiți să instituim din nou starea de urgență. În acest caz, alegerile pot fi amânate. Dar acum trebuie să ne gândim nu la alegeri, ci la cum să depășim situația actuală”, a subliniat Președintele.

El a îndemnat opoziția să coopereze cu autoritățile pentru a depăși pandemia, dar să nu se ocupe de pregătirile pentru alegeri.

„Cei care vor încerca să obțină beneficii politice din această situație vor fi pedepsiți atât de societate, cât și de alegători. Dacă opoziția vrea să ajute Guvernul, o poate face. Haideţi să nu ne ocupăm de politică acum, veţi face politică mai târziu. Dacă cuiva nu-i place că Președintele se ocupă de aceste probleme, vreau să spun că Președintele va continua să se ocupe de combaterea acestei pandemii. Președintele are mandatul poporului, este ales de cetățeni și trebuie să facă acest lucru”, a spus Dodon.

El a condamnat acțiunile opoziției, care, în ajun, a criticat dur Guvernul pentru decizia de angajare a răspunderii, fără ședința Parlamentului, pentru Legea cu privire la instituirea unor măsuri suplimentare de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență. În opinia sa, „o asemenea procedură pentru adoptarea unei legi în stare de urgență este cea mai potrivită”.

„Este neplăcut ceea ce a făcut opoziția. Și noi (Partidul Socialiștilor – „I.”) am fost în opoziție zece ani, dar nu ne-am permis niciodată aşa ceva”, a spus Președintele.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.03 13:52 David
    Clar lucru ca dl Dodon vre sa fie reales si primeste un nou mandat inca la patru ani...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.