Politică

​PARTIDUL SOCIALIŞTILOR ŞI-A REITERAT POZIŢIA CĂ PREȘEDINTELE TREBUIE SĂ FIE ALES DIRECT DE CĂTRE POPOR

07 aprilie, 2020

Partidul Socialiştilor (PSRM) şi-a reiterat poziţia că Președintele trebuie să fie ales direct de către popor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-un comunicat publicat marţi pe site-ul PSRM.

„Ca urmare a mai multor solicitări din partea jurnaliștilor, venite în ultimele zile, de a comenta o eventuală modificare a procedurii de alegere a șefului statului, PSRM vine cu câteva precizări. Mai întâi de toate, discuțiile respective nu au nimic în comun cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. PSRM rămâne ferm pe poziția sa exprimată și promovată anterior. Președintele Republicii Moldova trebuie să fie ales direct de către tot poporul”, se arată în document.

De asemenea, socialiştii susțin demersul Preşedintelui Igor Dodon precum că, „în perioada excepțională, când țara se confruntă cu pandemia COVID-19, este necesar un moratoriu pe teme politice”.

„Suntem convinși de faptul că întreaga clasă politică, întreaga societate trebuie să se concentreze pe efortul de a apăra cetățenii de coronavirus și să diminuăm efectele negative provocate de această criză. Sănătatea și viața cetățenilor noștri este o prioritate supremă și socialiștii se vor concentra pe acordarea suportului necesar autorităților în lupta cu coronavirusul. Îndemnăm toate forțele politice să facă același lucru”, se arată în comunicatul PSRM.

Discuțiile despre schimbarea formei alegerilor prezidențiale a început după ce, în acest weekend, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, s-a pronunţat pentru anularea alegerilor prezidențiale, cu desfăşurarea ulterioară a alegerilor președintelui în Parlament.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.