Politică

LIDERUL „PARTIDULUI NOSTRU” ESTE DISPUS SĂ ACHITE O CURSĂ CHARTER PENTRU A ADUCE DIN CHINA MIJLOACE DE PROTECŢIE CONTRA CORONAVIRUSULUI

08 aprilie, 2020

Liderul „Partidului Nostru”, primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi, este dispus să achite o cursă charter pentru a aduce din China mijloace de protecţie contra coronavirusului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a menţionat marţi, într-o adresare video.

El a spus că a studiat piața mijloacelor de protecție împotriva coronavirusului și a ajuns la concluzia că Moldova cumpără măști, costume de protecție, respiratoare, mănuși și alte mijloace de protecție la prețuri de două-trei ori mai mari decât prețul la care aceste materiale pot fi cumpărate în China și în alte țări.

„Am organizat un zbor charter pe cursa Beijing-Chișinău. Este vorba despre avionul 737-800, care poate aduce circa 100 de metri cubi de marfă importantă. Săptămâna trecută, același avion a adus aceleași materiale în România. Costul acestui zbor este de aproximativ 210 mii euro. Îmi dau seama că, prin organizarea și achitarea acestui zbor din banii mei, voi salva mii de medici din Moldova și oameni simpli și voi ajuta să fac totul pentru ca cât mai mulți oameni să fie protejați de infecții”, a spus Usatîi.

El a îndemnat agenții economici să nu speculeze cu echipamentele de protecție și consumabilele necesare pentru protecţia de coronavirus, subliniind că este dispus să aducă cu acest avion mărfurile comandate de aceștia.

„Sper că vor percepe corect propunerea mea. Ofer acest avion gratuit, pe cheltuiala mea. Știu că sunt agenți economici care au loturi întregi de marfă blocată în China. Mă adresez agenților economici, tuturor celor care au marfă în China. Haideți să livrăm împreună această încărcătură. Mai ales că este necesară obținerea unei autorizații speciale din partea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, precum și obținerea unei scutiri de TVA. Zborul va fi efectuat gratuit. În schimb, medicii vor primi echipamente de înaltă calitate, costume, măști și mănuși de protecție de la unul dintre cei ai buni producători din lume. De aceea, vă rog să încărcați avionul doar cu bunurile necesare”, a spus Usatîi.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.08 11:19 Eva
    De unde el scoate banii, nimeni nu stie.
  2. 2020.04.08 11:26 Vlad
    Presedintele Igor Dodon spune ca Usatii se ocupa cu populizmu, nu cred ca el da atita bani numai pentru raitingu lui personal.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.