Politică

LIDERUL PCRM DESPRE POSIBILITATEA ALEGERILOR PREŞEDINTELUI ÎN PARLAMENT: COALIŢIA VA TREBUI SĂ RECURGĂ LA CORUPEREA DEPUTAŢILOR

08 aprilie, 2020

Fostul președinte al Republicii Moldova, președintele PCRM, Vladimir Voronin, consideră că, dacă alegerile prezidențiale vor fi organizate în Parlament, coaliția de guvernare PSRM-PDM „va trebui să recurgă la coruperea deputaților”. Anterior, despre posibilitatea alegerii șefului statului de către Parlament a vorbit președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Voronin a menţionat la postul de televiziune N4, că „Diacov nu spune nimic negândit”. De asemenea, Voronin a amintit de cuvintele Președintelui Igor Dodon, care a admis că, în cazul în care starea de urgență se va menţine, alegerile din toamnă ar putea fi amânate.

„Declarațiile lui Dodon coincid cu ceea ce a spus Diacov: de ce să cheltuieşti bani într-o asemenea situație (criza epidemiologică – „I.”), cu atragerea unui număr mare de cetățeni din toată țara, dacă se poate acționa mai simplu și mai ieftin la şedinţa Parlamentului. Dar pentru aceasta sunt necesare 61 de voturi, iar coaliției de guvernământ nu-i ajung două. Și apare tentația de a cumpăra deputații. În coaliție sunt cei care știu cum să cumpere și au cumpărat deja, inclusiv de-ai noștri (PCRM - „I.”). Îi vor cumpăra, poate au făcut-o deja. În plus, președintele în Parlament este ales prin vot secret”, a amintit Voronin.

Potrivit lui, în 2009, când PCRM avea 60 de mandate și nu-i ajungea un vot, partidul „nu s-a adresat la nimeni”, pentru ca totul să fie „după conştiinţă” (în rezultat, au fost organizate alegeri parlamentare anticipate).

„Actuala coaliție poate veni cu inițiativa (alegerii președintelui în Parlament – „I.”) în orice moment. Când țara va ieși din criză, ei vor spune pur și simplu că este mai bine ca banii pentru alegerile directe să fie cheltuiți pentru alte necesităţi”, nu a exclus Voronin.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.