Politică

„CONGRESUL CIVIL” DESPRE DOSARUL PENAL INTENTAT ÎMPOTRIVA CONDUCĂTORULUI PARTIDULUI: „ESTE UN FALS UMFLAT ACTIV DE PARTIDUL SOCIALIȘTILOR”

08 aprilie, 2020

Partidul „Congresul Civic” a numit dosarul penal intentat împotriva conducătorului partidului, Mark Tkaciuk, drept „o înșelătorie mai veche a lui Vlad Plahotniuc, alimentă activ de Partidul Socialiștilor”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în adresarea formaţiunii se relatează că, „acest dosar penal a fost intentat de procurorul Adriana Bețișor, în baza articolului despre evaziune fiscală, în luna septembrie 2017”.

„Până nu demult, Mark Tkaciuk nu a fost informat nici despre existența acestui dosar, nici despre conținutul posibilelor acuzații. Acum e clar deja că acest dosar a fost falsificat cu scopul de a organiza „legal” unele acțiuni operative în raport cu Mark Tkaciuk – interceptarea telefoanelor și urmărirea. Este exact ceea ce s-a întâmplat timp de câțiva ani. În toată această perioadă, Mark Tkaciuk a continuat să fie un critic public activ al regimului lui Plahotniuc, dar și al partenerului politic al acestuia, Igor Dodon – a scris articole și a oferit interviuri, din câte se știe, fără a alege expresiile. După ce, în sfârșit, Mark Tkaciuk a luat cunoștință de acuzațiile ce i-au fost înaintate, nici el, nici partidul nu mai avem nicio îndoială că dosarul intentat este unul fabricat, de la început și până la sfârșit”, se arată în declaraţia „Congresului Civic”.

Cu toate acestea, Partidul „Congresul Civic” se arată încrezut că organele înnoite ale Procuraturii Generale gestionează, în prezent, acest caz „în mod imparțial, în deplină concordanță cu legea, luând toate măsurile necesare pentru stabilirea adevărului”.

„Și în prezent, noi nu vedem vreun potențial pericol nici pentru reputația lui Mark Tkaciuk, nici pentru cea a colegilor săi – cercetători cunoscuți și influenți din Moldova, care sunt vizați în înșelătoria care a fost comandată”, au declarat reprezentanții „Congresului Civic”.

În același timp, pentru „Congresul Civic”, sunt „clare motivele lui Igor Dodon și ale complicilor săi, care alimentează activ înșelătoria mai veche a lui Plahotniuc”.

„Monopolul îndelungat al socialiștilor pe segmentul politic de stânga și simularea luptei lor pentru echitatea socială se apropie de sfârșit. Tutela din partea atotputernicului oligarh a dispărut odată cu însuși oligarhul și socialiștii așa și nu au fost observați în lupta pentru apărarea drepturilor sociale ale majorității societății din Moldova. Ei nu au ce raporta nici despre anii așa-zisei președinții, nici despre perioada opoziției constructive față de Plahotniuc. În schimb, foarte mulți au înțeles că unicul lucru pentru care socialiștii au luptat cu încăpățânare și consecvență în toți acești ani a fost și continuă să fie îmbogățirea personală și guvernarea incontrolabilă. Ei nu mai pot ascunde faptul că au devenit un partid al oamenilor foarte bogați, proprietari ai luxului și ai imobilelor de elită, un partid al deputaților cinici și corupți – fără o poziție politică, fără scrupule, fără mustrare de conștiință. Nu este surprinzător faptul că unicul și cel mai fidel aliat al lor a rămas doar gruparea oligarhică criminală a Partidului Democrat. Anume acestuia socialiștii i-au oferit toate funcțiile în noul guvern. Cu acest partid, socialiștii împart profitul lor criminal. Anume cu acest partid, socialiștii pun la cale noi scheme criminale chiar și în condițiile crizei pandemice pe care o trăim. Și acest lucru nu mai poate fi ascuns”, se arată în declaraţia „Congresului Civic”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.