Politică

LIDERUL FRACŢIUNII PSRM: AJUTORUL EXTERN NU TREBUIE SĂ FIE POLITIZAT, CI DIRECŢIONAT PENTRU A FACE VIAŢA OAMENILOR MAI BUNĂ

29 mai, 2020

Ajutorul extern pe care îl primeşte Moldova nu trebuie să fie politizat, ci direcţionat pentru a face viaţa oamenilor mai bună, susţine preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor, Corneliu Furculiţă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, comentând "speculaţiile şi manipulările opoziţiei în jurul ajutorului promis Moldovei de Uniunea Europeană", el a scris pe reţelele sociale că Guvernul Republicii Moldova "este în legătură cu UE în privinţa acestui suport financiar".

"Colegii noştri din Executiv susţin că nu se depăşesc oarecare termeni despre care, speculativ, vorbesc deputaţii din opoziţie. Ne dorim ca banii promişi de UE, ca suport în lupta cu pandemia de coronavirus, să ajungă în ţara noastră. Regretăm că opoziţia speculează şi manipulează pe acest subiect", a subliniat socialistul.

Potrivit lui, "în acest fel, opoziţia vrea să creeze o perdea de fum în care să ascundă blocarea, de către ei, a ajutorului în valoare de 200 de milioane de euro din partea Federaţiei Ruse".

"Dacă prin acţiunile lor iresponsabile nu blocau banii din Rusia, 100 de milioane de euro, adică 2 miliarde de lei, erau deja în bugetul de stat al Republicii Moldova. Noi rămânem optimişti că ţara noastră va primi suport, atât din Est, cât şi din Vest", a scris Furculiţă.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.29 12:51 Pavel
    Dl Furculita are o 100 de procente dreptate! Asa si este.
  2. 2020.05.29 12:58 David
    Lumea spune ca dl Fuculita este mina dreapta a dl Dodon, este adavarat sau numai abiratii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.