Politică

PAS NU VA VOTA PENTRU DEMITEREA GUVERNULUI FĂRĂ A AVEA CONVINGEREA CĂ VA FI CREAT UN NOU CABINET DE MINIŞTRI

01 iunie, 2020

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniştri. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat vicepreşedinta partidului, Natalia Gavriliţa.

„Acest Guvern este unul neprofesionist. Acesta întreprinde acțiuni inconsecvente, dă dovadă de aroganță, îi acuză pe alții şi nu ia decizii pentru a ajuta cetățenii. Acest guvern ar trebui demis. Dar înțelegem că acum este o criză legată de pandemia de coronavirus. Și nu vom vota pentru demiterea Guvernului, dacă nu vom avea convingerea că putem găsi în Parlament sprijin pentru crearea unui nou guvern eficient. Și nu vom vota împreună cu deputații lui Şor, care este beneficiarul furtului miliardului”, a spus Gavriliţa.

Ea a menționat că PAS pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, care „ar trebui să fie desfăşurate simultan cu alegerile prezidențiale”.

„Acest Parlament nu reprezintă voința cetățenilor. Desfăşurarea alegerilor parlamentare în aceeași zi cu alegerile prezidențiale este o decizie bună. Pentru aceasta, Dodon trebuie să demisioneze. El de jumătate de an spune că alegerile ar trebui să fie organizate într-o singură zi, dar nu vrea să demisioneze. Aceasta este şi problema”, a declarat vicepreședinta PAS.

În opinia ei, „guvernarea vrea să desfăşoare alegerile după propriile reguli”, dar nu corect și transparent.

„De exemplu, vedem că socialiștii nu doresc să adopte legea privind organizațiile necomerciale în redacţia propusă. Ei nu doresc, deoarece legea interzice folosirea banilor din diferite fonduri pentru campaniile politice. Iar Președintele Igor Dodon vrea să utilizeze în continuare în scopuri politice mijloace din fondul Galinei Dodon, a căror origine nu este cunoscută”, a spus Gavriliţa.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.01 14:32 Elena
    Corect, este logica in acea ce spune Gavrilita.
  2. 2020.06.01 14:35 Zdenek
    Dna Gavrilita sa preghateste prelua puterea toamna.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.