Politică

LIDERUL PAS A VORBIT DESPRE VIITORUL BLOCULUI ACUM

02 iunie, 2020

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și-a împărtășit opinia cu privire la viitorul blocului ACUM.

Potrivit agenției INFOTAG, ea a menționat într-un interviu acordat platformei agora.md că blocul ACUM „există în formatul cooperării parlamentare (între fracțiunile PAS și Platforma DA – „I.”), dar nu ca o formațiune înregistrată aparte”.

„A fost un bloc electoral. După alegeri (alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 – „I.”), existăm ca două partide aparte, dar acest lucru nu înseamnă că nu putem interacționa”, a spus ea.

Întrebată dacă blocul va fi format din nou pentru alegerile prezidențiale, Sandu a menționat că această chestiune „trebuie încă discutată”.

„Dar noi (împreună cu Platforma DA – „I.”) am reușit să participăm la trei cicluri electorale. Suntem două partide care împărtășesc obiective comune. De aceea, vrem şi în continuare să mergem cu un front pentru a îndeplini aceste obiective în beneficiul cetățenilor”, a spus ea.

În același timp, Sandu a menționat că la întâlnirea recentă cu reprezentanții Platformei DA, „problema alegerilor prezidențiale nu a fost discutată”.

„În primul rând, am discutat inițiativa moţiunii de cenzură, pe care ei au pregătită pentru demisia Guvernului. Noi am subliniat că trebuie să ne gândim la ce va fi după o eventuală demisie, cum putem forma un nou guvern”, a spus ea.

Ea a recunoscut că aspectul numirii unui nou Cabinet de miniştri este „o mare problemă”.

„În Parlament nu avem 51 de voturi pentru susţinerea unui nou guvern cu oameni decenți. Dacă noi şi Platforma DA am avea sprijinul majorități în Parlament, am fi propus deja un guvern care să poată rezolva şi problemele cu economia, și cele cu pandemia de coronavirus. Dar problema principală este că nu există voturi”, a spus ea, lăsând să se înțeleagă că cele două fracțiuni nu vor să voteze împreună cu grupul „Pro Moldova” și fracțiunea Partidului Şor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.02 10:21 Alibert
    De ce dna Sandu atit de mult vre sa fie presedinte tarii? El nu are puterea in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.